ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βαλτιμόρη – Σκηνές χάους και πανικού

290

Σκηνές τρόμου και πανικού εκτυλίχθηκαν  στην πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου Μόργκαν Στέιτ στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όταν έπεσαν πυροβολισμοί το βράδυ της Τρίτης (3/10) τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και δεκάδες άλλα να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλή μέρη.

Η γενική αστυνομική διεύθυνση της Βαλτιμόρης (BPD) ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ότι επενέβη για να θέσει υπό έλεγχο την «κατάσταση» που δημιούργησε «ένοπλος που άνοιξε πυρ» και κατόπιν τόνισε πως υπάρχουν «πολλά θύματα» κοντά στο κάμπους του πανεπιστημίου Μόργκαν Στέιτ. Παρότρυνε τους πολίτες να βρουν «ασφαλές καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται» και να αποφύγουν την περιοχή.

Αργότερα, ανέφερε πως θεωρεί ότι η κρίση τερματίστηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ωστόσο ζητήθηκε από όσους βρίσκονται στο χώρο του πανεπιστημίου να συνεχίσουν να μην κυκλοφορούν στους χώρους.

Το Μόργκαν Στέιτ είναι πανεπιστήμιο όπου ιστορικά φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί. Το τρέχον διάστημα, έχει περίπου 9.000 σπουδαστές.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στο ιδιόλεκτο των αμερικανικών υπηρεσιών επιβολής της τάξης παραμένουν μάστιγα στις ΗΠΑ, χώρα η οποία μετρά περισσότερα όπλα από ό,τι κατοίκους, κυρίως λόγω της ευκολίας με την οποία μπορεί κανείς να τα αποκτά. Ο ένας ενήλικος στους τρεις έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα όπλο και περίπου ο ένας ενήλικους στους δύο ζει σε νοικοκυριό που διαθέτει τουλάχιστον ένα όπλο.