Εστία Πιερίδων Μουσών | Χορωδιακή εκδήλωση “Φωνές του Κόσμου”

168

Η Ε.Π.Μ. συνεχίζοντας να προσφέρει στην πολιτιστική και πνευματική ανέλιξη του τόπου μας και γενικότερα όλης της χώρας, οργάνωσε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου χορωδιακή εκδήλωση με τίτλο “Φωνές του Κόσμου”στο ανοιχτό θέατρο του Δημοτικού πάρκου της πόλης μας.

Συμμετείχαν η χορωδία “Λέανδρος Σίταρος” της Πνευματικής Στέγης Λευκωσίας, το Μουσικό σχολείο Κατερίνης και η χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης.

Τη χορωδία της Κύπρου διηύθυνε η διάσημη μαέστρος κ.Μάρω Σκορδή ενώ συμμετείχαν 35 χορωδοί με τη συνοδεία του γνωστού πιανίστα κ.Μπόρισλαβ Αλεξαντρόφ.Η ερμηνεία και η απόδοση του προγράμματός τους ήταν εξαιρετική.

Στη συνέχεια η κ.Κλειώ Δημάση ερμήνευσε, μοναδικά, ένα παραδοσιακό τραγούδι της Βουλγαρίας “προς τιμήν” της χορωδίας από τη Βουλγαρία που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω του covid 19.

Εντυπωσιακή η χορωδία του Μουσικού σχολείου που συμμετείχε με 25 μαθητές και μαθήτριες, χορωδούς και μουσικούς, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Φίλιππου Ευφραιμίδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τις Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους,Κατερίνης και Πλαταμώνος,της Π.Ε.Πιερίας, του Δήμου Κατερίνης και του Ο.Π.Π.Α.Π. του Δήμου Κατερίνης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ.Σοφία Μαυρίδου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της χορωδιακής εκδήλωσης και ιδιαίτερα στην αντιπρόεδρο του Ο.Π.Π.Α.Π. κ.Μυράντα Παππά.

Επίσης θερμά συγχαρητήρια σ’ όλα τα μέλη των χορωδιών που συμμετείχαν.

Οι ανθοδέσμες για τις απονομές ήταν προσφορά του ανθοπωλείου “ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ”. Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Γιάννη Νταντάμη.

Και βέβαια ευχαριστούμε θερμά και όλους εσάς που σε μια εποχή συνεχώς μεταβαλλόμενη και προσκολλημένη όλο και περισσότερο στα υλικά αγαθά, με την παρουσία σας, στηρίζετε αυτές τις εκδηλώσεις τις εκδηλώσεις που υπηρετούν και προάγουν τον πολιτισμό, γιατί η μουσική είναι πολιτισμός, είναι η ομορφιά του σύμπαντος, όπως είπε ο Πλάτων.