Τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην “καρδιά” της Άγκυρας

4269

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και κοντά στο κοινοβούλιο της Τουρκίας.

“Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων“, ανέφερε το ΡΚΚ στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Σκληρό μήνυμα Ερντογάν

“Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του κοινοβουλίου, μερικές ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα.

“Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ”, είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

“Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια”, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

“Τηρήσαμε όλες τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στην ΕΕ, όμως εκείνοι δεν τήρησαν σχεδόν καμία δική τους”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να ανεχθεί “νέες απαιτήσεις ή όρους στη διαδικασία ένταξης” της Τουρκίας.

Η στιγμή της έκρηξης

Σε βίντεο που ανέβηκε στο twitter καταγράφεται η στιγμή που γίνεται η έκρηξη μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών. Πεζοί που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, όπως φαίνεται στο βίντεο, άρχισαν να τρέχουν τρομαγμένοι για να γλιτώσουν.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ ο καμικάζι αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο του και είναι νεκρός. Ένας ακόμη τρομοκράτης εξουδετερώθηκε από τις αρχές ασφαλείας.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά στο κοινοβούλιο, ήταν “τρομοκρατική επίθεση”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

Όπως επισημαίνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στην περιοχή βρίσκονται πολλά υπουργεία και το κοινοβούλιο, το οποίο θα ξεκινούσε στις 2 το μεσημέρι τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.