Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: «Ξαφνικά έπεσε στο νερό και ακούστηκε θόρυβος»

7307

Ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στη βόρεια Εύβοια η οποία πλήττεται από την κακοκαιρία ELIAS. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο κατέπεσε στη θάλασσα, στο Αχλάδι Εύβοιας. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Απογειώθηκε στις 10:13´ το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο επιβαίνοντες, ωστόσο στο σχέδιο πτήσης φέρεται να είχε δηλωθεί μόνο ο πιλότος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Απώλεια «χωροταξικού προσανατολισμού» είναι πιθανότατα η αιτία για την πτώση του πολιτικού ελικοπτέρου σύμφωνα με ειδικό εκπαιδευτή.

Αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου και του χειριστή.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφέρεται στην πτώση του ελικοπτέρου τύπου Α-109, με ανάρτησή του στα social media και στον πιλότο Μιχάλη Λάμπο, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικό χειριστή και άνθρωπο». Εκφράζει, δε, την ευχή «ο Θεός να βοηθήσει».

 

Με πληροφορίες από το enikos.gr και το cnn.gr