Σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία -Πλημμύρισαν σπίτια, φούσκωσαν ποτάμια, κλειστοί δρόμοι

422

Και η Βόρεια Εύβοια μπήκε στο μάτι της κακοκαιρίας Elias και μάλιστα καταγράφονται προβλήματα στα βόρεια του νησιού.

Στις Ροβιές και στο Μετόχι έχουν πλημμυρίσει σπίτια, στο Μαντούδι ήχησε το 112 με τον δήμαρχο να προειδοποιεί για κινδύνους, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο.

Όπως αναφέρει το evima, δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν πάλι στις Ροβιές, η ένταση του νερού παρέσυρε τα πάντα ενώ δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο.Η έντονη βροχόπτωση έχει παρασύρει μέχρι και βάρκες στους δρόμους, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Προβλήματα και το Δερβένι στην Εύβοια λόγω κατολισθήσεων. Ο δρόμος έχει κλείσει και στο χωριό μεταβαίνει κλιμάκιο της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο evima.gr, «η κατάσταση είναι σοκαριστική για ακόμα μια φορά στις Ροβιές, το ποτάμι που περναέι μέσα από το χωριό φούσκωσε και έχουν πλημμυρίσει τα πάντα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο χωριό».

Δύσκολη φαίνεται ότι είναι η κατάσταση και στο Μαντούδι Εύβοιας, καθώς η κακοκαιρία Elias έχει δημιουργήσει χειμάρρους.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Μαντούδι ήχησε μήνυμα από το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για τα έντονα φαινόμενα.Νωρίτερα, μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, κάλεσε τους κατοίκους να μην μετακινούνται καθώς το νερό στον δρόμο προς Ροβιές έχει φτάσει το ένα μέτρο. «Ξημέρωσε μια πολύ άσχημη μέρα στον δήμο μας. 150 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 6 το πρωί. Το δυτικό κομμάτι του δήμου, Λίμνη και Ροβιές, έχουν φέρει όλο το βουνό μες στους οικισμούς. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα. Το νερό είναι πάρα πολύ, έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση κρίνεται αυτή τη στιγμή επικίνδυνη», είπε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Όπως τόνισε, τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στις καμένες περιοχές, στις Ροβιές και το Μετόχι. «Αυτή τη στιγμή το νερό είναι πάρα πολύ. Έχει δημιουργηθεί ένας χείμαρρος, είναι όλο το βουνό και κατεβαίνει προς τα κάτω», είπε, λέγοντας ότι το νερό είναι περισσότερο από αυτό του Daniel.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται αυτή την ώρα στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωποι. Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Την τελευταία ώρα μία οικογένεια είναι εγκλωβισμένη σε ένα τροχόσπιτο όπου το νερό έχει ανέβει επικίνδυνα και εξελίσσεται επιχείρηση από τους πυροσβέστες για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έως τώρα κατέγραψε βροχόπτωση 155 κυβικά το στρέμμα..

Εν τω μεταξύ, κλειστά είναι τα σχολεία στη βόρεια Εύβοια και στην κεντρική στους δήμους Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων.