Αρχαίοι ελληνικοί χοροί και νεοελληνική χορευτική παράδοση (φωτο, video)

514

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Με τον τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» εορτάζονται για το έτος 2023 οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Έτσι λοιπόν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας το Σάββατο 23/09 το βράδυ στο θέατρο του Πάρκου Κατερίνης συμμετείχε στην ομιλία/εκδήλωση “Αρχαίοι ελληνικοί χοροί και νεοελληνική χορευτική παράδοση”.

Η αρχαιολόγος Ελένη Γεροφωκά στην παρουσίαση που έκανε σχετικά με το θέμα, μας εξήγησε την σπουδαιότητα του παραδοσιακού χορού στο πέρασμα του χρόνου, ο οποίος όταν συνδυάζεται με το τραγούδι και την μουσική αναδεικνύει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και σήμερα και συνθέτουν το παζλ του πολιτισμού μας!

Τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν ήταν: η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, ο Ποντιακός Σύλλογος Περίστασης “Εύξεινος Πόντος”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγινίου “Ανατολική Ρωμυλία”, Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης “Ιδαια Γη”.

Ήταν πραγματικά μια πολύ ωραία βραδιά και ακούσαμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Μια υπέροχη πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Νομού Πιερίας που έγινε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης και την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.