Guadalajara Open: Εύκολα στην 8άδα της Γουαδαλαχάρας η Σάκκαρη (highlights)

H Μαρία Σάκκαρη απώλεσε μόλις 4 games από την Camila Giorgi και πήρε σε κάτι περισσότερο από μια ώρα την πρόκριση για τις "8" καλύτερες του Guadalajara Open Akron.

351

Οι “ψυχολογικές” νίκες συνεχίζουν να έρχονται για τη Μαρία Σάκκαρη σε ένα αγαπημένο της μέρος, τη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, όπου η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών έκανε το 2 στα 2.

Το έκανε μάλιστα με έναν αρκετά εντυπωσιακό τρόπο, αφού επιβλήθηκε της Camila Giorgi με 6-2, 6-2, για να πάρει σε 66 μόλις λεπτά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Guadalajara Open Akron.

Η Σάκκαρη, Νο.2 στο ταμπλό και περσινή φιναλίστ στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρας, κατάφερε να κερδίσει τους 19 από τους 23 πόντους στα δεύτερα σερβίς της Ιταλίδας, καθώς και να αξιοποιήσει τα 6 από τα 8 break points που είχε συνολικά στο ματς!

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 5-0 και βρέθηκε 2 πόντους μακριά από το “κουλούρι” στο 5-0, 30-0. Η Giorgi κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να κερδίσει το πρώτο της game, αλλά και να μειώσει με ένα break σε 5-2. Ήρθε ωστόσο νέο break από τη Μαρία, που έκλεισε το 1ο σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ η Ιταλίδα έκανε καλύτερο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Σάκκαρη ανέλαβε και πάλι τα ηνία, κυριαρχώντας κατά κράτος στα επόμενα λεπτά, για να κερδίσει 6 συνεχόμενα game – χωρίς μάλιστα κάποιο απ’ αυτά να πάει έστω στο 40-40!

Μετά από ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι στο αγαπημένο της Μεξικό, η Σάκκαρη έκανε το 4-0 στις αναμετρήσεις της με την Giorgi, εξασφαλίζοντας την παρουσία της σε ακόμα έναν μεγάλο προημιτελικό.

Θα έχει μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να προχωρήσει, αφού θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί και στον αυριανό αγώνα της με την Emiliana Arango από την Κολομβία.

Η 22χρονη Κολομβιανή, Νο.180 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε λίγο νωρίτερα την Taylor Townsend με 7-5, 1-6, 6-4, για να προκριθεί στον μεγαλύτερο προημιτελικό της καριέρας της.