Δίνεται στην κυκλοφορία σήμερα η εθνική οδός για τα βαρέα οχήματα

1212

Δίνεται στην κυκλοφορία σήμερα Τετάρτη 20/9 το απόγευμα η Αθηνών – Θεσσαλονίκης για τα βαρέα οχήματα.

Γίνονται προσπάθειες και έλεγχοι ώστε σήμερα Τετάρτη το απόγευμα, μετά τις 17:00, να αποδοθεί στην κυκλοφορία και για τα βαρέα οχήματα το τμήμα Γυρτώνης – Συκουρίου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπως έκανε γνωστό ο Δημήτριος Γκατσώνης, Αντιπρόεδρος της Hellastron και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Υποδομών& Μεταφορών ITC 2023.

Η κίνηση των οχημάτων θα συνεχίσει να πραγματοποιείται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μέχρι την πλήρη απόδοση και των δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση σε κυκλοφορία.

Όπως είπε ο κ. Γκατσώνης, στο εν λόγω τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μήκους 3χλμ., το τοίχωμα είναι μόλις 2 μέτρα, με συνέπεια ο δρόμος να είχε μετατραπεί σε… κωπηλατοδρόμιο.

«Μόλις υποχώρησαν τα νερά, κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους στον αυτοκινητόδρομο και αποδόθηκε σταδιακά στην κυκλοφορία», σημείωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας, τόνισε ότι είναι άγνωστο το ακριβές χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι μπορεί να χρειαστεί και 1-1,5 μήνας, ενώ εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή λιμνάζουν τα νερά και θα πρέπει να υποχωρήσουν, ώστε να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου δεν έπαθαν τίποτα, όμως η κρεμαστή πεζογέφυρα στα Τέμπη καταστράφηκε, ενώ πολύ μεγάλες ζημιές έχει υποστεί το τοπικό οδικό δίκτυο.

Τέλος, σε ότι αφορά στην κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους της χώρας με διόδια, ο κ. Γκατσώνης είπε πως το πρώτο οκτάμηνο του έτους έκλεισε με αύξηση της τάξης του 11% σε σύγκριση με το 2022.