«Λαϊκή Συσπείρωση» ο Συνδυασμός που έχει πολιτικές αρχές και στίγμα … και δεν έχει ιδεολογία το χρήμα και τον καιροσκοπισμό

313

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ο συνδυασμός που στηρίζει ενιαία το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα στον χώρο της τοπικής διοίκησης για δήμους και περιφέρειες, και στις γραμμές του βρίσκονται αγωνιστές που πάλεψαν και παλεύουν για κάθε μικρό η μεγαλύτερο λαϊκό πρόβλημα.

Μαζί του συμπορεύονται ριζοσπάστες αγωνιστές, άνθρωποι με οξυμένο το ταξικό κριτήριο, που κατανοούν καλυτέρα ότι η βαρβαρότητα που ζούμε πρέπει να ανατραπεί και να αναχαιτιστεί κάθε πολιτικό σχέδιο για παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού που περνάει και μέσα από δήμους και περιφέρειες.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν είναι «κομήτες» που εμφανίστηκαν ξαφνικά στις τοπικές κοινωνίες και με πυξίδα την ιδιοτέλεια , την υστεροφημία (για κάθε ατομική αξιοποίηση μετέπειτα) και το προσωπικό όφελος – συμφέρον, ζητάνε την ψήφο του λαού στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο ψήφος στην «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας συναλλαγής η υποσχεολογίας βολέματος που επιδίδονται κυρίως οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Κατερίνη (Κουκοδήμος – Ντούμος) για την χειραγώγηση και κλοπή της λαϊκή ψήφου.

Ο ψήφος στην «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ψήφος λαϊκής αξιοπρέπειας, αντίστασης, αγώνα, ώστε δήμοι και περιφέρειες να μην δρούνε σαν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, όπου με όρους ανταποδοτικότητας, να φτιάχνονται επιλεκτικά  έργα, που θα συμφέρει το κεφάλαιο και θα το εκμεταλλεύονται ιδιώτες, αφαιμάσσοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση όλα τα προηγούμενα χρόνια υποτιμήθηκαν έργα όπως τα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά, γιατί ήταν έργα που δεν έφερναν κέρδη σε «επενδυτές» και αυλοκόλακες της αρπαχτής, με τα γνωστά αποτελέσματα καταστροφής που βιώνει αυτό το διάστημα κομμάτι του λαού μας και κυρίως στην Θεσσαλία.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διακηρύττει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν «σωτήρες», «ειδικοί»  και «πεφωτισμένοι»  όπου με εκθέσεις ιδεών ντύνουν το παλιό σε νέο, και πορεύονται  προεκλογικά, σαν να έχουν το «μαγικό ραβδάκι» που θα λύνουν όλα τα προβλήματα – ζητήματα.

Απάτη και ψέματα για άλλη μια φορά γιατί αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και από προγενέστερους «σωτήρες».

Η θα είσαι με τον λαό, τις ανάγκες και τα δικαιώματα του, που αυτό προϋποθέτει  σύγκρουση και ρήξη με κεντρικές επιλογές και πολιτικές ή θα είσαι με τους λίγους, με τα οικονομικά συμφέροντα, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σε αυτό το πραγματικό και αντικειμενικό δίλημμα χωρίς περιστολές,  ήξεις – αφήξεις και σκοπιμότητες απαντά μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση»,  με τον λαό και τις ανάγκες των πολλών.

Για αυτό στις εκλογές στις 8  Οκτωβρίου  στηρίζουμε – δυναμώνουμε – ψηφίζουμε  «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού.

Στον δήμο Κατερίνης με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Τσουπέη.

Στον δήμο Δίου – Αν. Ολύμπου με υποψήφια δήμαρχο την Τασούλα Τηλέγραφου.

Στον δήμο Πύδνας – Κολινδρού με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Γιαγκόπουλο.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.