Η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στη Βέροια

242

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη –  Παπαδημητρίου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βέροια, στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Η Υφυπουργός παρέστη στη δοξολογία στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου και χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Υφυπουργού Ανάπτυξης και άλλων επισήμων στο Μνημείο Μικρασιατών προσφύγων στην Πλατεία Τσερμενίου, αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στα χιλιάδες θύματα της Μ. Ασίας.

Η Κα Μάνη δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων: «Αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς μας και διατηρούμε στη μνήμη μας τον μαρτυρικό τους θάνατο. Τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατέφθασαν κυνηγημένοι από τις πανάρχαιες ελληνικές κοιτίδες στην Ελλάδα και την μπόλιασαν με την εργατικότητα, το ήθος και τις παραδόσεις τους, κάνοντάς την περήφανη. Η σκέψη μας και η καρδιά μας, η ταυτότητά μας βρίσκεται στη Σμύρνη, στο Αϊβαλί, στη γη της Ιωνίας. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αποτελεί ιερό χρέος όλων μας».