Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους & τον Δήμο Κατερίνης στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

510

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τους Μητροπολίτες της ευρύτερης περιοχής για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστάσεως, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεσή του για την άμεση αρωγή των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.
«Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες. Ολόψυχα ευχόμαστε, όπως ο Θεός σας δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε να αντιμετωπίσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη σημερινή τραγική κατάσταση, στην οποία έχετε περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις». δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Στο πλαίσιο αυτό η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, προχώρησαν οργανωμένα και συντεταγμένα στην υλοποίηση μιας κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για να στηρίξουν τους πληγέντες κατοίκους των πλημμυρισμένων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, την  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «για τον συνάνθρωπο»  με σκοπό τη συλλογή προϊόντων, που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και ο Δήμος Κατερίνης  και έλαβε χώρα στο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ομάδα εθελοντών των Καθημερινών Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους με επικεφαλής τους Ιερείς π. Κυριάκο Κοκελίδη και π. Σάββα Μιλένκοβιτς μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως εμφιαλωμένων νερών και απορρυπαντικών, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, προκειμένου να διανεμηθούν στους εμπερίστατους πολίτες που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες και να καλύψουν άμεσες ανάγκες