San Diego Open: Εκτός Σαν Ντιέγο η Σάκκαρη, λύγισε στο tie-break του 3ου σετ

H Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Emma Navarro στα προημιτελικά του San Diego Open κι έτσι έμεινε εκτός ημιτελικών στο 500άρι του Σαν Ντιέγκο.

235

Δυστυχώς, ούτε σήμερα η Μαρία Σάκκαρη βρήκε τον καλό της εαυτό στο γήπεδο, με μια πολύ ικανή και ταλαντούχα τενίστρια, την 22χρονη Emma Navarro, να το εκμεταλλεύεται αυτό και να παίρνει τη νίκη με 6-4, 0-6, 7-6 (4).

Η Navarro ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο Σαν Ντιέγκο και δεν ήταν τυχαία η παρουσία της στα προημιτελικά, έχοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, με “βαριά” σερβίς και forehand. Σήμερα πέτυχε την 5η διαδοχική νίκη της στα γήπεδα του Σαν Ντιέγκο και προκρίθηκε στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας της, πετυχαίνοντας παράλληλα και την πρώτη Top 10 νίκη της.

Παρότι απείχε από τον καλό της εαυτό, η Σάκκαρη λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή σήμερα, δεν ήταν όμως όσο ουσιαστική θα ήθελε στις πιο κρίσιμες φάσεις του αγώνα, ενώ ούτε η τύχη τη βοήθησε στο tie-break.

Το 1ο σετ έπαιξε μεγάλο ρόλο για τον αποκλεισμό της, αφού έχασε ένα προβάδισμα με 3-1 και υπέστη 2 συνεχόμενα break στα επόμενα λεπτά, για να βρεθεί πίσω με 3-4. Κατάφερε να απαντήσει προσωρινά και να ισοφαρίσει σε 4-4, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της ούτε στο επόμενο game, όπου προηγήθηκε μάλιστα με 30-0.

Έμεινε, ως εκ τούτου, ξανά πίσω με break στο 4-5, με την Αμερικανίδα να αξιοποιεί αυτή τη φορά την ευκαιρία και να κλείσει το σετ στο σερβίς της, κάνοντας το 6-4.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη βρήκε επιτέλους το χέρι της και σταθεροποιήθηκε από τη γραμμή του σερβίς, ενώ την ίδια στιγμή η πίεση που έβαλε στη Navarro έφερνε όλο και περισσότερα αβίαστα λάθη, από την πλευρά της Αμερικανίδας. Πολύ σύντομα και με 3 διαδοχικά break, η Σάκκαρη “καθάρισε” το 2ο σετ με 6-0 και έστειλε τον προημιτελικό σε 3ο.

Εκεί προσπάθησε για την ανατροπή, αλλά έχασε μια καλή ευκαιρία στο 2ο game, όταν είχε διπλό break point στο 0-1, 15-40. Η Navarro κατάφερε να κρατήσει στο σερβίς της σε ένα καθοριστικό σημείο, αφού αν έχανε και 8ο συνεχόμενο game, ήταν πολύ πιθανό να μην έβρισκε ποτέ το παιχνίδι της.

Ανταυτού, η Αμερικανίδα έκανε και πάλι ένα καλό σετ, όπως στο 1ο, κάνοντας μάλιστα και το 1ο break για το υπέρ της 3-2. Η Σάκκαρη είχε απάντηση και ισοφάρισε άμεσα σε 3-3, ενώ αργότερα άσκησε εκ νέου πίεση, αφού προηγήθηκε με 5-4 και με 6-5. Στο 10ο game ήταν και 2 πόντους μακριά από τη νίκη, αλλά η Navarro άντεξε στο σερβίς, από το 4-5, 0-30.

Τελικά η Αμερικανίδα οδήγησε στο tie-break το 3ο σετ και η Σάκκαρη πλήρωσε κάποια λάθη που έκανε στην αρχή, που έφεραν το 4-0 για την Navarro. Η Αμερικανίδα προηγήθηκε μέχρι και με 5-1, με τη Σάκκαρη να κάνει μια προσπάθεια για νέα επιστροφή, η οποία όμως ανακόπηκε με τον πιο άδοξο τρόπο, αφού στο 5-4 η Navarro είχε μεγάλη δόση τύχης και πήρε πόντο μετά από αλλαγή πορείας της μπάλας από το φιλέ, για να φτάσει σε διπλό match point στο 6-4. Χρειάστηκε ένα match point η Αμερικανίδα, αφού η Σάκκαρη επέστρεψε το πρώτο σερβίς της στο φιλέ.

Στα ημιτελικά του San Diego Open έχουν προκριθεί 3 Αμερικανίδες και με τη νίκη της η Navarro εξασφάλισε ήδη πως μια θα βρίσκεται και στον τελικό, αφού αύριο θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά την Sofia Kenin. Η Kenin νίκησε νωρίτερα την Anastasia Potapova με 6-2, 6-3.

Στον άλλον ημιτελικό η Danielle Collins θα αντιμετωπίσει την Barbora Krejcikova. H Collins έβγαλε εκτός τη Νο.2 του ταμπλό, Caroline Garcia, με 6-2, 6-3, ενώ η Krejcikova κέρδισε την Beatriz Haddad Maia με 6-4, 6-3.

Η Σάκκαρη πρέπει να βρει τη δύναμη και να συνεχίσει, αφού ο αγώνας για την πρόκριση στο WTA Finals παραμένει ανοιχτός. Ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για το Race είναι αυτό της Γουαδαλαχάρας την επόμενη εβδομάδα, αφού είναι ένα τουρνουά WTA 1000, στο οποίο μάλιστα η Ελληνίδα αναμένεται να είναι στο Νο.2 του ταμπλό, μετά τις αποσύρσεις των Iga Swiatek, Coco Gauff, Elena Rybakina και Jessica Pegula.