Αγιασμός Σχολείων από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

42

Κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πιερίας βρέθηκε  τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, προκειμένου να ευλογήσει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου, στο Γυμνάσιο Αλωνίων και στο ΕΠΑΛ Αιγινίου το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε τον Αγιασμό στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης.

Σε όλα τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι μαθητές και οι γονείς των παιδιών, δέχθηκαν με χαρά την παρουσία του Μητροπολίτη στην έναρξη του σχολικού έτους.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος απηύθυνε πατρικούς λόγους και  ευχήθηκε προς όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και γονείς, πλούσια την Χάρη του Θεού και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και στη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα δήλωσε και τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως στην μαθητική κοινότητα για τις όποιες ανάγκες προκύψουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Σε όλα τα σχολεία της  Πιερίας τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.