Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Μετρούν πληγές στην Καρδίτσα – Σε εγρήγορση η Λάρισα

356

Σε δραματική κατάσταση παραμένει η Θεσσαλία από το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel  και με τους νεκρούς να αυξάνονται, καθώς ήδη έχουν φτάσει τους 14 με άλλους τρεις να παραμένουν αγνοούμενοι.

Νωρίτερα βρέθηκε νεκρός 58χρονος άνδρας που αγνοούνταν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ενώ νεκρός άνδρας αγνώστων στοιχείων, εντόπισε το Λιμενικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντός του Παγασητικού Κόλπου. Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για το εάν πρόκειται για έναν εκ των τριών αγνοουμένων.
Στα χωριά της Καρδίτσας οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να μετρούν τις πληγές τους, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που αρνούνται να αφήσουν τις περιουσίες και τα ζώα τους. Στο Βλοχό περίπου 80 άτομα παραμένουν στο σημείο οικειοθελώς και έχουν επιλέξει να κοιμούνται σε μια εκκλησία που βρίσκεται ψηλά.

Στη Λάρισα τα συνεργεία δημιουργούν αναχώματα για να μην πλημμυρίσει το κέντρο της πόλης, ενώ οι άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και μαζί με αυτές βέβαια οι καλλιέργειες αλλά και βιομηχανίες που υπάρχουν δίπλα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στη συνοικία του Αγίου Θωμά και της Νέας Σμύρνης οι προσπάθειες για να τροφοδοτηθούν με νερά και τρόφιμα όσοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και θέλουν να παραμείνουν εκεί, γιατί οι υπόλοιποι μεταφέρονται στις δομές που έχουν στηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, της Αγιάς και του Τυρνάβου. Στη Φαλάνη και το Δασοχώρι το νερό έχει φτάσει στις παρυφές του Αμπελώνα και απειλούνται και τα άλλα χωριά που είναι στο Δήμο Τεμπών.