Απίστευτο και εξοργιστικό το έγκλημα στο “Blue Horizon” – το ιστορικό

8132

Κύμα οργής έχει προκαλέσει στην κοινωνία ο φρικτός θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, τον οποίο έσπρωξαν μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί, το βράδυ της Τρίτης (5/9).

Το πλοίο ωστόσο αναχώρησε κανονικά και επέστρεψε στον Πειραιά μετά από μια ώρα εν πλω.

“Το πλοίο έφυγε με ένα τέταρτο καθυστέρηση. Ήμασταν περίπου μία ώρα εν πλω όταν στην αρχή φώναξαν τρία άτομα στην ρεσεψιον και στη συνέχεια το πλοίο έμεινε στάσιμο”, αναφέρει ο επιβάτης. “Έπειτα ανακοίνωσαν ότι γυρνάμε πίσω με απόφαση λιμεναρχείου και φτάσαμε στον Πειραιά, γύρω στις 22:30″.

“Στη συνέχεια μαθεύτηκε το τι έγινε, κάποιοι είδαν τον άνθρωπο να επιπλέει στη θάλασσα. Ένας επιβάτης μού είπε ότι κάποιος τον έσπρωξε. Γενικά ακούστηκε από πολλούς ότι είδαν το περιστατικό. Αργότερα ήρθε η αστυνομία μέσα και φώναζε όποιον έχει δει κάτι να προσέλθει στη ρεσεψιόν”.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε τέσσερις συλληφθέντες – 3 ναυτικούς και τον καπετάνιο – για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη, οι οποίοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο (9/9).

Οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον άτυχο άνδρα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σε βάρος του καπετάνιου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ανέφερε πως ο άνδρας είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο και για άγνωστο λόγο είχε κατέβει.

Ωστόσο, προσπάθησε να ξαναμπεί λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει για Κρήτη.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (7/9) στο λιμάνι του Πειραιά και στην Κρήτη, απ’ όπου καταγόταν ο 36χρονος.

Για φρίκη και σοκ έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας για το έγκλημα στον Πειραιά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

“Δεν μπορεί να το συλάβει ο νους αλλά δεν μπορεί και να χαρακτηρίζει την ποιότητα των Ελλήνων ναυτικών“. Σχετικά με τις καταθέσεις ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι δεν έχει γνώση της προανάκρισης και τόνισε ότι η επιστροφή του πλοίου διατάχτηκε από την στιγμή που υπήρχαν οι πρώτες μαρτυρίες ότι στην πτώση του ατόμου συνέβαλαν μέλη του πληρώματος.

“Τέτοιες σκηνές δεν τις έχουμε ξαναδεί και είναι σίγουρο ότι σήμερα θρηνούμε τον χαμό του συνανθρώπου μας αλλά θρηνούν και οι οικογένειες των μελών του πληρώματος τους δικούς τους ανθρώπους που πήγαν να βγάλουν ένα μεροκάματο και δεν ξέρω για ποιους λόγους σήμερα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ναυτιλίας είχε αναφερθεί και στις συνθήκες του εγκλήματος: “Ο άνδρας είχε ήδη επιβιβαστεί στο πλοίο και για άγνωστο λόγο είχε κατέβει. Ωστόσο, προσπάθησε να ξαναμπεί λίγο πριν το πλοίο αναχωρήσει για Κρήτη.

Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι για το φρικαλέο αυτό περιστατικό. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς τη φρίκη. Ευθύνη έχει και ο καπετάνιος του πλοίου”.