H κακοκαιρία Daniel πνίγει τον Βόλο – Νεκρός κτηνοτρόφος, ένας αγνοούμενος (videos)

Με απίστευτη σφοδρότητα χτυπά τον Βόλο και τις Σποράδες η κακοκαιρία - Επί δύο ώρες αναζητούνταν ο άτυχος κτηνοτρόφος

8104
Νεκρός εντοπίστηκε οδηγός που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στον Άνω Βόλο.

Τον αναζητούσαν επί δύο ώρες και δεν μπορούσε να τον εντοπίσει κανείς και όπως έγινε γνωστό ο άτυχος κτηνοτρόφος ηλικίας περίπου 70 χρόνων πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση. Για τον απεγκλωβισμό του κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για έναν αγνοούμενο στην περιοχή του Βόλου το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.

Ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και η κακοκαιρία χτυπά με σφοδρότητα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, στον περιφερειακό διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ στο Πήλιο παρατηρούνται διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πέσει 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα στον Βόλο, 300 στην Πορταρία και 516 στη Ζαγορά Πηλίου με τον μετεωρόλογο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, να σχολιάζει ότι «δεν θυμάμαι άλλη φορά σε 24 ώρες 500 χιλιοστά βροχής και θα βρέχει έντονα για πολλές ώρες ακόμα». Όπως είπε, δε, ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής μέσα σε δύο ώρες το πρωί της Τρίτης έπεσαν 12.000 κεραυνοί σε Λάρισα και Βόλο.

Όπως έγινε γνωστό πλημμύρισε και το νοσοκομείο Βόλου και έχουν αναβληθεί τα χειρουργεία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε διακοπή κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας σε όλη την πόλη του Βόλου.

Κλειστές είναι οι δημόσιες και οι δημοτικές υπηρεσίες στον Βόλο και τη Μαγνησία λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την σφοδρή κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο κέντρο του Βόλου έχουν πλημμυρίσει όλοι οι δρόμοι και έχουν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα στις λεωφόρους Λαμπράκη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Αργοναυτών, Λαρίσης και Αθηνών, αλλά και οι κάθετοι δρόμοι καθώς από τα ορεινά κεταβαίνουν τεράστιοι όγκοι νερού, τους οποίους δεν μπορεί να απορροφήσει το δίκτυο αποχέτευσης.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών επικεντρώνεται στον χείμαρρο Κραυσίδωνα που συγκεντρώνει νερά από το Πήλιο, διασχίζει συνοικίες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και καταλήγει στα δυτικά του λιμανιού, αφού από τα ξημερώματα το ύψος του νερού βρίσκεται σε οριακά επίπεδα, δηλαδή πάνω από 3 μέτρα και κινδυνεύουν πολλές συνοικίες που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως γύρω από την Οινοπνευματική και τους Αγίους Αναργύρους.

Λόγω των ακραίων φαινομένων όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train, τα δρομολόγια στη γραμμή Λάρισα -Βόλος – Λάρισα καταργούνται, μέχρι νεοτέρας.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Σκιάθο, όπου ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας, ζητά να κυρηχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.