Το ψέμα έχει πολλά πρόσωπα. Η αλήθεια, μόνο ένα. Και αργά ή γρήγορα η αλήθεια αποκαλύπτεται!

476

Την προηγούμενη εβδομάδα, η «εφημερίδα του Ολύμπου» δημοσίευσε τη συνέντευξη που της παραχώρησε ο κ. Στέργιος Φαρμάκης.

Στο κείμενο που συνοδεύει τη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος κ. Τσίρος σχολιάζει την τακτική του κ. Δημάρχου Δίου-Ολύμπου και των μελών της διοίκησης να αποφεύγουν συζητήσεις εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Οι λόγοι, προφανείς και τους επιβεβαιώνει περίτρανα ο κ. Φαρμάκης.

Σε μια συνέντευξη αν, φυσικά, είναι έγκριτος ο δημοσιογράφος, θα αναδυθούν αλήθειες. Μάθαμε, λοιπόν, ότι η ΕΤΒΑ δεν έχει ακόμη απαντήσει στις οικονομικές προτάσεις που έθεσε το Δ.Σ. και αφορούσαν τους όρους συνεργασίας ΕΤΒΑ-ΔΗΜΟΥ για την αξιοποίηση του βιομηχανικού πάρκου Λιτοχώρου. Μάθαμε, επίσης, ότι δεν έχει πλέον καμία σημασία αν απαντήσει τώρα, αφού ΧΑΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. Ενημέρωση που έπρεπε να λάβουμε στο Δ.Σ., τη λάβαμε από συνέντευξη μέλους της διοίκησης, ούτε καν από τον δήμαρχο. Γι’ αυτό δεν θέλει ο κ. Γερολιόλιος να «μιλάνε» οι υποψήφιοί του, γιατί θα τους ξεφύγουν αλήθειες που επιμελώς φροντίζουν να τις αποκρύψουν από τους πολίτες εν όψει εκλογών.

Συνεχίζοντας ο κ. Φαρμάκης αναφέρει: «Και ένα άλλο που δεν μου άρεσε (αναφέρεται στη διοίκηση) ήταν ότι δεν προωθούνταν στα Δ.Σ. ο δημοκρατικός διάλογος».

Παραδέχεται, λοιπόν, αυτό που η αποδεκατισμένη, έστω, αντιπολίτευση ισχυρίζεται εδώ και 4 χρόνια, ότι, δηλαδή, η συμπολίτευση διοικεί με αυταρχισμό και φιμώνει οποιαδήποτε φωνή δεν συμφωνεί μαζί της. Και αυτό το επιβεβαιώνει και ο επόμενος ισχυρισμός του κ. Φαρμάκη ότι τα συμβούλια ήταν σύντομα. Φυσικά και ήταν, αφού ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού όσοι ύψωναν ανάστημα ενώ από την πλευρά της διοίκησης ακόμα και οι αντιδήμαρχοι ακούγονταν μόνο όταν έλεγαν ΝΑΙ.

Θυμίζω ότι τα συμβούλια το 2011-2014 τελείωναν στη 1 π.μ., στις 2 π.μ. ακόμα και στις 3 π.μ. Όμως, ο αυταρχισμός που επέδειξε η σημερινή διοίκηση προς την αντιπολίτευση και η “αφωνία” και ατολμία της συμπολίτευσης οδήγησαν στα σύντομα Διοικητικά Συμβούλια. Αδιάψευστος μάρτυρας, τα πρακτικά και τα βίντεο των συνεδριάσεων.

Χρησιμοποίησε ο κ. Φαρμάκης το «Και», που στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλώνει προσθήκη, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν και άλλα που δεν του άρεσαν στη διοίκηση. Και ενώ παραδέχεται, κατά λάθος μάλλον, τον αυταρχισμό της διοίκησης, θα τη στηρίξει πάλι ο ίδιος και όσοι θέλουν για να βαυκαλίζονται να αυτοαποκαλούνται δημοκράτες.

Βρήκε ο κ. Στέργιος Φαρμάκης την ευκαιρία να αναδείξει (και καλά έκανε) τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας των ΔΣ του πρώην δήμου Λιτοχώρου μειώνοντας, όμως, την ίδια στιγμή τον πρώην δήμο Δίου αφού αναφέρει ότι τα συμβούλια εκεί τελείωναν στο άψε-σβήσε. Επιπλέον, ενώ ομολογεί ότι δεν έχει εικόνα για τον Ανατολικό Όλυμπο, αυθαίρετα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι και εκεί θα συνέβαινε ό,τι στον πρώην Δήμο Δίου.

Επίσης, στο ερώτημα του δημοσιογράφου, πόσοι εκτιμά ότι θα είναι οι συνδυασμοί που θα μετέχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την άποψή του ότι ο κ. Γουλάρας δεν θα διαθέτει την 31η Αυγούστου τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων για να συμμετέχει ενώ για τον συνδυασμό μας, Προοπτική για τον δημό-τη, υποστηρίζει ότι θα συμμετέχει «αφού καταφέρει να λύσει όλα τα προβλήματα που έχει με τις υποψηφιότητες και αφορούν το αριθμητικό, στο ποιοτικό δεν υπεισέρχομαι».

Αν ο κ. Φαρμάκης δεν ήταν αλαζόνας και διέθετε σύνεση και υπομονή, θα περίμενε την 31η Αυγούστου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων και θα διαπίστωνε ότι ο συνδυασμός μας δεν έχει κανένα πρόβλημα ως προς τον αριθμό των υποψηφίων αφού συμπληρώσαμε το ανώτατο όριο, δηλαδή 170 ονόματα.

Τέλος, αναφερόμενος στην ποιότητα των ανθρώπων που στελεχώνουν τον συνδυασμό «Προοπτική για τον δημό-τη», είπε ότι «στην ποιότητα δεν υπεισέρχομαι».

Ποιους θεωρεί ο κ. Φαρμάκης ποιοτικούς;

Αυτούς οι οποίοι, ως επικεφαλής παρατάξεων, το 2019 εκφράζονταν με απρεπείς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του δημάρχου με μόνο στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών, μεταξύ αυτών και ο ίδιος, και στη συνέχεια συνεργάστηκαν με τον Δήμαρχο προκειμένου να εξασφαλίσουν μια καρέκλα θυσιάζοντας αρχές και αξίες (αν τις διέθεταν ποτέ);

Αυτούς που μέχρι πριν λίγους μήνες έσπαγαν τα τηλέφωνά μας, καταγγέλλοντας πρακτικές και συμπεριφορές της διοίκησης και τώρα προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση, μια μετάταξη ή μετάθεση απώλεσαν και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας που τους είχε απομείνει;

Έχει δίκιο ο κ. Φαρμάκης. Τέτοιους «ποιοτικούς» ανθρώπους δεν έχουμε στον συνδυασμό «Προοπτική», γιατί απλούστατα μαζεύτηκαν στον δικό τους… «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Εμείς έχουμε ανθρώπους που τιμούν τον λόγο τους, που δεν σκύβουν το κεφάλι στις προσταγές των ανωτέρων, που δεν υπηρετούν άκριτα τα κόμματα, που δεν πάσχουν από το σύνδρομο του ραγιαδισμού.

 

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη