Συνάντηση της Υφυπουργού Ανάπτυξης κας Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου με νέους του προγράμματος ERASMUS+ που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

3026

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, και στο οποίο συνέβαλε με καθοριστικό τρόπο ως προς την αποτελεσματικότερη προετοιμασία και ένταξη της πρότασης, η Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Πιερίας κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, συναντήθηκε με σαράντα νέους και νέες από Φορείς της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η δράση με τίτλο «Cultural Exchange Through Art and Photography: Bridging the Monastic Communities of Europe» υλοποιείται από το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους «Ο Άγιος Φώτιος», στο πλαίσιο του Erasmus+, για τον τομέα της Νεολαίας R1/2022, «Βασική Δράση 1-Μαθησιακή Κινητικότητα ατόμων-Κινητικότητα Νεολαίας».

Κατά την επίσκεψη, που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου,  στο συγκρότημα Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στο Σβορώνο, την κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου υποδέχθηκε ο Προωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου την κα Υφυπουργό για τις ενέργειές της σχετικά με τη διεκδίκηση της σημαντικής αυτής ευρωπαϊκής δράσης.

Στη συνέχεια η Υφυπουργός κα Μάνη καλωσόρισε τους συμμετέχοντες τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η συγκεκριμένη δράση της τοπικής μας Εκκλησίας αποτελεί μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής γνώσης μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού, της θρησκευτικής κληρονομιάς και της ιστορίας. Εύχομαι, να ευοδωθούν οι εργασίες του προγράμματος και να απολαύσετε τη διαμονή σας στη γη των Ολύμπιων θεών και των Μουσών. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο και στα μέλη όλων των αποστολών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο προωθεί συλλογικά κοινές αξίες και ιδανικά στον ευρωπαϊκό χώρο».

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου και της Ιεράς Μητροπόλεως για την επίτευξη προγραμμάτων στον τομέα της νεολαίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.