Οι καρδιολόγοι του ΑΧΕΠΑ στην … «καρδιά» του πολιτισμού, στο Δίον

381

Ο αρχαιολογικός πλούτος του Δίου αναμφίβολα προκάλεσε και προκαλεί το ενδιαφέρον ατόμων, ομάδων και συλλογικών φορέων, να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων.

Στον τόπο που μεγαλούργησε ο Μακεδονικός Ελληνισμός και ο οποίος αποτέλεσε την … «καρδιά» της λατρείας τους, σαράντα ιατροί καρδιολογίας της πανεπιστημιακής κλινικής του ΑΧΕΠΑ, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν τόσο στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Δίου, όσο και στο Μουσείο και την Αρχαιοθήκη.

Την αντιπροσωπεία των καρδιολόγων υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την συμβολή του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στην γνωριμία των ιστορικών τόπων της Πιερίας, αποδεικνύοντας ότι ο Οργανισμός αποτελεί έναν από τους ιδανικούς πρεσβευτές της προβολής του νομού μας.

Επικεφαλής της ιατρικής αντιπροσωπείας της πανεπιστημιακής κλινικής του ΑΧΕΠΑ, ήταν ο καθηγητής, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του κορυφαίου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Αναστασιάδης.

Τόσο ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος θα διεκδικήσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 την εκλογή του στην πρυτανεία του ΑΠΘ, όσο και οι συνάδελφοί του εξέφρασαν στον κ. Παπαχρήστο τις ευχαριστίες για την υποδοχή και των διευκολύνσεων στον τομέα της ξενάγησης, δηλώνοντας τον ενθουσιασμό τους για τα όσα ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη στο Δίον.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εστίαση σε παραλιακό κατάστημα της Γρίτσας.