Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και Πρύτανη Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με επίκεντρο δράσεις για την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού σε τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας

308

Συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Καθηγητή κ. Σταμάτη Αγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Αυγούστου,  στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας.  Συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου και οι Καθηγητές κ.κ. Χάρης Αχχίλας, Ιωάννης Κωσταβέλης και Δημήτρης Φωλίνας.

Επίκεντρό της ήταν η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που θα προάγει τον προσβάσιμο τουρισμό στην Πιερία και θα αναδεικνύει τις δραστηριότητες και γενικώς τις δυνατότητες που παρέχει ο νομός ως τουριστικός προορισμός, φιλικός για άτομα με αναπηρία. Η δημιουργία, δηλαδή, ενός πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση στον οικισμό του Πλαταμώνα και θα εξασφαλίζει σε άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή άλλες δυσκολίες πρόσβασης, το ισότιμο δικαίωμα στον τουρισμό και στην απόλαυση της μοναδικής ομορφιάς των περιοχών της Πιερίας.

Η συγκεκριμένη αυτή στρατηγική δράση θα διασυνδέσει την ερευνητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία σε θέματα που σχετίζονται με τον προσβάσιμο τουρισμό και την αειφόρο τοπική ανάπτυξη και πραγματοποιείται σε συνέχεια του συμφώνου θεσμικής, διαθεματικής και επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με στόχο την ενημέρωση και την προώθηση του προσβάσιμου τουρισμού συνεχίζουμε δυναμικά τη γόνιμη συνεργασία μας  με το πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης μας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Μέσω των δράσεων που σχεδιάζουμε, δίνουμε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας. Αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει το Τμήμα τόσο σε στελεχιακό και επιστημονικό δυναμικό όσο και σε διαδικασίες, δημιουργούμε ένα σύγχρονο και καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο πλήρους δικτύου πληροφοριών, που θα εξασφαλίζει σε άτομα με αναπηρία το δικαίωμα στον τουρισμό. Σε συνεργασία με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) που ιδρύσαμε, και με τη συνέργεια των Δήμων μας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Πιερία μπορεί  αναδειχθεί σε προορισμό αναφοράς για τον προσβάσιμο τουρισμό».

Ο Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Καθηγητής κ. Σταμάτης Αγγελόπουλος αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου για την αξιόλογη πρωτοβουλία της, τόνισε ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανοίγουν τον τουρισμό προσβασιμότητας με έναν εμφατικό τρόπο και ότι η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και προτάσεων, με βάση την τεχνογνωσία και την εμπειρία του Διεθνούς  Πανεπιστημίου, θα συνεχιστεί και σε άλλα πεδία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου της Πιερίας.