Φωτιά στον Έβρο: Σε πύρινο «κλοιό» για 14η ημέρα – «Μάχη» των πυροσβεστών δυτικά του Σουφλίου

2910

Δέκατη τέταρτη ημέρα που μαίνεται η φωτιά στον Έβρο και τώρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα δυτικά του Σουφλίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δυτικά της περιοχής, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην κινδυνεύεικαι όλες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνουν το βάρος τους εκεί.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Ισχυρές είναι και οι επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα επιχειρούν 582 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων και 122 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

Χθες η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για την ευρύτερη περιοχή. Οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί και το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για ακόμη μία νύχτα την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή χωρίς ωστόσο να υπάρξει επόμενο μήνυμα για εκκένωση.

Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ επιχειρούσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

Μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά πλησίασε την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους έδωσε το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.