Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

430

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ».

Για ακόμη μία χρόνια θα λειτουργήσουν τμήματα τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν τη δυνατότητα  συμμετοχής όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση.

Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου  έως Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου τις ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις ώρες 6μ.μ. με 8.30μ.μ., στον 2ο όροδο του κτιρίου της  Βαρναβείου  Βιβλιοθήκης (οδός Εθνικής Αντιστάσεως και Ηφαίστου γωνία, Κατερίνη).

Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους χορηγούνται Τίτλοι Σπουδών αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ.  6974797105 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].