Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο

415

Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Αυγούστου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου στο πλαίσιο της έναρξης των συναντήσεών της με τους Φορείς της Πιερίας ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Κατά τη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εύχαρες κλίμα, συνομολογήθηκαν ο σεβασμός και η αμοιβαία εκτίμηση, ενώ εκφράσθηκε και από τις δύο πλευρές η ειλικρινής βούληση για συνέχιση της άριστης και εποικοδομητικής  συνεργασίας  με ενέργειες που θα ενισχύσουν σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο τον τόπο με θετική ανάκλαση στους πολίτες της Πιερίας.

Ως τέτοια αναφέρθηκαν στην συνάντηση η ενεργειακή αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Μεγάρου και των χώρων εξυπηρέτησης κοινού, της έκθεσης εκκλησιαστικών κειμηλίων και του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και κοινές δράσεις που δρομολογήσαν ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος και η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου  για την ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού μέσα από τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις ομόδοξων χωρών, σε συνεργασία με τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη σημαντική και συνεχή στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως. Παράλληλα της ευχήθηκε καλή επιτυχία  στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Με αφορμή την επίσκεψη η κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεχθήκαμε την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισης του Μητροπολίτη μας , ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας κι εγώ από τη θέση μου ως Αντιπεριφερειάρχης στεκόμαστε πάντα δίπλα, αρωγοί, στο πολυσχιδές έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Έχουμε άλλωστε χρέος να στηρίξουμε την ορθόδοξη παράδοση, την πίστη, την αγάπη και την αλληλεγγύη της Εκκλησίας. Η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκη τις πνευματικές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας μας, έχει ανάγκη στοργικής φροντίδας και το πνεύμα αλληλεγγύης και ευεργεσίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου».