US Open: “Καθάρισε” στα 3 σετ ο Τσιτσιπάς (vids)

Με μια πολύ καλή εμφάνιση ξεκίνησε την εκστρατεία του στο US Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος "εξουδετέρωσε" τον Milos Raonic με 3-0 σετ.

8043

Επέστρεψε στις νίκες μετά από 2 χρόνια στο US Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του επικίνδυνου Milos Raonic με 6-2, 6-3, 6-4 και πήρε με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για τον 2ο γύρο του αμερικάνικου Grand Slam.

Ήταν η 1η νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Raonic, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει άλλες 2 φορές με πολύ διαφορετικούς όρους, το 2020, με τον Καναδό να κερδίζει και τις δυο αναμετρήσεις.

Αυτή την περίοδο σίγουρα ο Raonic απέχει από τον καλό του εαυτό, ωστόσο είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, πόσο μάλλον για 1ο γύρο Grand Slam. Γι’ αυτό το λόγο ήταν μια πολύ σημαντική straight sets επικράτηση για τον Στεφ, που έδειξε πολύ καλά χαρακτηριστικά στο Louis Armstrong Stadium.

Ο 25χρονος Έλληνας πρωταθλητής τελείωσε τον αγώνα με 24 winners και μόλις 20 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Raonic είχε 32 winners και 48 αβίαστα λάθη. Κατόρθωσε να “σπάσει” 5 φορές το πολύ καλό σερβίς του Καναδού, από 2 σε 1ο και 3ο σετ και μια στο 2ο.

Το πιο σημαντικό ήταν η ανταπόκριση που είχε στο 3ο σετ, στο μοναδικό σημείο του παιχνιδιού που κινδύνεψε, όταν ο Raonic έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2. Ο Τσιτσιπάς κατάφερε όχι μόνο να απαντήσει άμεσα και να μην αφήσει το σετ να “φύγει” από τα χέρια του, αλλά κέρδισε και 4 games στη σειρά, για να το κερδίσει με εμφατικό τρόπο και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε ηττηθεί πέρσι στον 1ο γύρο του US Open από τον Daniel Elahi Galan σε μια μεγάλη έκπληξη, επέστρεψε στις νίκες στη Νέα Υόρκη και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Dominic Stricker. Ο ταλαντούχος Ελβετός, που ξεκίνησε από τα προκριματικά του τουρνουά, απέκλεισε τον Alexei Popyrin με 6-3, 6-4, 3-6, 6-3.

Θυμίζουμε πως το US Open είναι το μοναδικό Grand Slam στο οποίο δεν έχει φτάσει μέχρι τους “16” ο Στέφανος, ο οποίος θα προσπαθήσει να το αλλάξει αυτό φέτος.

Μπορεί επίσης να ανακτήσει και το χαμένο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη στη Νέα Υόρκη, αφού μετά και τον αποκλεισμό του Holger Rune χρειάζεται μόλις δυο νίκες ακόμη για να τον ξεπεράσει ξανά, ενώ είναι ήδη πάνω από τους Jannik Sinner και Andrey Rublev στο live ranking και στο Νο.5 αυτή τη στιγμή.