Κεφαλονιά: Πυροσβέστης «ομολόγησε» ότι έβαλε 5 φωτιές – Κατηγορείται για κακούργημα

1510

Κρατείται εποχικός πυροσβέστης καθώς φέρεται να προκάλεσε εμπρησμό από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι ο πυροσβέστης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού. Εκεί, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε παλιότερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλονιάς.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησής του στη πυροσβεστική υπηρεσία έως την Παρασκευή 25 Αυγούστου όπου θα απολογηθεί ξανά. Η προθεσμία απολογίας δόθηκε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων του.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών σε σχετική ανακοίνωση μετά τη σύλληψη του άνδρα, αναφέρει πως «με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Αναφέρεται επίσης ότι «όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».