Συνελήφθη ο Έλληνας οπαδός για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια – τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

5587

Συνελήφθη ο Έλληνας οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο άνδρας φέρεται να ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές από το βράδυ της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή για τον οποίο βγήκε ένταλμα σύλληψης από τον αρμόδιο ανακριτή. Ο άνδρας φέρεται να ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές από το βράδυ της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Σε αυτό φαίνεται να καθοδηγεί την στρατιά των Κροατών χούλιγκαν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται για γνώριμο των αρχών που προ λίγων μηνών είχε ανάμιξη σε επεισόδια οπαδών έξω από το Πρωτοδικείο.

Η σύλληψη έγινε στο σπίτι του οπαδού στην περιοχή του Γκύζη. Μάλιστα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στην έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Oι αρχές κατέσχεσαν τον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο του συλληφθέντα για να γίνουν οι προβλεπόμενες αναλύσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος το διάστημα πριν από τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και οι επαφές που είχε πριν και μετά τα έκτροπα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
  • 2 μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • 2 κράνη, χρώματος μαύρο,
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου,
  • ξύλινο στειλιάρι και
  • κράνος, χρώματος μαύρο.

Ο συλληφθείς οργανωμένος οπαδός κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Ο συλληφθείς είναι 43χρονος φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, με πολύ πλούσιο παραβατικό παρελθόν στην οπαδική βία και γνώριμος των Αρχών. Οι γείτονες του 43χρονου ανέφεραν ότι έμενε τα τελευταία τρία χρόνια στην περιοχή του Γκύζη μαζί με μία κοπέλα, ενώ κάνουν λόγο για «κλειστό και ενίοτε εριστικό χαρακτήρα που δεν επιδίωκε επαφές». Μάλιστα ανέφεραν ότι «οι επισκέψεις άλλων οργανωμένων οπαδών στο σπίτι του 43χρονου ήταν συχνές», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους φέρονται να οδηγούνται σταδιακά στην ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω βιντεοληπτικών υλικών και πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων.

Πιθανόν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτικές Αρχές να βρεθούν σε θέση να διευρύνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκδίδοντας και νέα εντάλματα σύλληψης.