Πάλη: Για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα παλέψει ο Κατερινιώτης Χρυσίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 130κ. της ελληνορωμαϊκής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης U20 που διεξάγεται στο Αμάν της Ιορδανίας.

896

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης U20 που διεξάγεται στο Αμάν της Ιορδανίας θα διεκδικήσει ο Αχιλλέας Χρυσίδης (του ΓΑΣ Ολύμπιοι).

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 130κ. της ελληνορωμαϊκής κι έφτασε έως τον ημιτελικό. Στο καθοριστικό παιχνίδι ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Κινέζο Γιανγκ κι αύριο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Χρυσίδης ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Στο εναρκτήριο παιχνίδι έκαμψε την αντίσταση του Πανκ (Εσθονία) με 7-3 και πήρε την πρόκριση. Στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Ατάο. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Χρυσίδης δεν τα παράτησε και νίκησε με 6-4.

Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τον Κινέζο Γιανγκ. Σε ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-2. Στην συνέχεια όμως ο Κινέζος βρήκε τις λύσεις και νίκησε με τεχνική υπεροχή.

Το Σάββατο ο Χρυσίδης θα παλέψει με τον νικητή του ζευγαριού Μελέκοφ (Ρωσία) – Γκαμπισόνια (Γεωργία) για το χάλκινο μετάλλιο.

Στα 55 κιλά της ελληνορωμαϊκής ο Ηλίας Ζαϊράκης έχασε από τον Αμπντουβαλί Ραχιμπάγεφ και έμεινε εκτός συνέχειας, ενώ την ήττα στα 77 κιλά γνώρισε ο Ανδρέας Βασιλακόπουλος από τον Ιμπραΐμ Ταμπάεφ από την Βουλγαρία. Τέλος, ο Ιωσηφίδης στα 87 κιλά ηττήθηκε από τον Πατρίκ Ιουλιάν Γκορντάν από την Ρουμανία.