Εθιμοτυπική αλλά και παραγωγική επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, στα «Ολύμπια εν Δίω»

353

Η επίσκεψη και η συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, με τη διοίκηση της Διεθνούς Νεανικής Δράσης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά και οριοθέτησε την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στον θεσμό με την παγκόσμια απήχηση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην διοικητική έδρα των «Ολύμπιων εν Δίω», την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023, όπου οι δύο πλευρές σκιαγράφησαν το πλαίσιο της συνεργασίας, έγινε μια πρώτη ενημέρωση των παραστάσεων της φετινής χρονιάς, αποτύπωσαν τα διαδικαστικά ζητήματα του θεσμικού πλαισίου, καθώς και τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την υποδοχή, ασφάλεια, εξυπηρέτηση και φιλοξενία των αποστολών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος

Υποδεχόμενος την κ. Μαυρίδου, ο πρόεδρος των «Ολύμπιων εν Δίω», Αθανάσιος Μπίντας, αφού την ευχαρίστησε για την πολύχρονη και πολύπλευρη συνεργασία και υποστήριξη, τόνισε: «Κυρία Μαυρίδου σας καλωσορίζω ως την οικοδέσποινά μας. Μαζί υλοποιούμε τις εκδηλώσεις, καθότι είστε ο πυλώνας του θεσμού μας από την πρώτη στιγμή, αλλά και συνεχίζεται να είστε αρωγός, συμπορευτής και συμπαραστάτης, σε αυτό που υπηρετούμε όλοι μας αφιλοκερδώς.

Η δράση μας έχει μέλλον γιατί έχει αντικείμενο τη ψυχή και το νου  της νεολαίας.  Αναβιώνοντας τα «Ολύμπια εν Δίω» αναδεικνύουμε τη ρίζα της φυλής , το τόσο σημαντικό στοιχείο της φύσης.

Νοιώθουμε περήφανοι που είστε δίπλα μας, ελπίζοντας ότι θα είστε το ίδιο και στο μέλλον, για να φροντίζετε τον τόπο και τους ανθρώπους της Πιερίας.»

Η Αντιπεριφερειάρχης

Στην αντιφώνησή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισήμανε: «Βρίσκομαι μαζί σας όχι μόνο με την ιδιότητα της Αντιπεριφερειάρχου, αλλά και ως υποψήφια Περιφερειακός Σύμβουλος εκ νέου, πάντα με την «Αλληλεγγύη» με πρωτοπόρο και ναυαρχίδα, τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ήμασταν μια περιφερειακή αρχή η οποία όλο αυτό τον καιρό, πέρα των άλλων, επιδείξαμε έργο και δράση για τον πολιτισμό.

Τα «Ολύμπια εν Δίω» έχουν σχέση με τη νεολαία, την παράδοση, τη μουσική, την εκπαίδευση και την  τουριστική ανάδειξη της Πιερίας. Θεωρώ ότι ο μαθητής ίσως είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του τουρισμού παγκοσμίως. Γιατί το παιδί μεταδίδει αυτό που βλέπει, που νοιώθει, που αφουγκράζεται. Για εμένα η Πιερία δεν είναι μόνο η φύση της, αλλά οι άνθρωποί της.

Χαίρομαι για πολλοστή φορά γιατί είμαστε συνδιοργανωτές σε αυτό το μεγάλο γεγονός, αποδεικνύοντας ότι  όλα αυτά τα χρόνια ότι η υποστήριξή μας με αμοιβαιότητα και συναίνεση συνέβαλε στην καταξίωση του θεσμού.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συνεργασία.»

Τα διοικητικά μέλη

Στη συνέχεια τα διοικητικά μέλη της Διεθνούς Νεανικής Δράσης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω» τοποθετήθηκαν επί της προετοιμασίας της φετινής 14ης διοργάνωσης , με αναφορά στον θεσμικό ρόλο του τομέα ευθύνης του καθενός. Ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Αθανάσιος Καλαϊτζής ως συνδιοργανωτής και συμπαραστάτης και οι Άρης Αγγέλου (τομέας υποδομών και εγκαταστάσεων), Δημήτρης Αδαμόπουλος (υποδοχή και ασφάλεια αποστολών), Θανάσης Μπίνιας (Οικονομικών θεμάτων), Ρένα Ζαβρίδου (δημοσίων σχέσεων), Κλειώ Δημάση (παράδοσης). Παρούσα και η γραμματέας του θεσμού, Φανή Ζέρβα.

Η διευθύντρια των εκδηλώσεων

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, η διευθύντρια των εκδηλώσεων, Μυράντα Παππά, σταχυολόγησε το πλαίσιο της φετινής προετοιμασίας και γνωστοποίησε τα διαδικαστικά της διοργάνωσης, λέγοντας: «Η πρεμιέρα των παραστάσεων των 14ων δρώμενων της τρέχουσας χρονιάς είναι η 18 Σεπτεμβρίου και η ολοκλήρωσή τους στις 3 Οκτωβρίου 2023. Συμμετέχουν 548 μαθητές-ηθοποιοί της Διεθνούς Νεανικής Δράσης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «Ολύμπια εν Δίω», από την Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες, ενώ τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές κοινότητες από όλη την Πιερία.

Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν με αναφορά το αρχαίο θέατρο Δίου καθώς επίσης στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο ανοικτό θέατρο πάρκου Κατερίνης και σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων σχολικών συγκροτημάτων. Και βέβαια ο αποχαιρετισμός με το καθιερωμένο συμπόσιο κατά τα πρότυπα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το αφήγημα των «Ολύμπιων εν Δίω» αποτυπώνεται στο ρηθέν, «Από νέους, με νέους, για νέους.»

 

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης