W&S Cincinnati Masters: Πέρασε τον Shelton ο Τσιτσιπάς (videos+highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Ben Shelton στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι και μπήκε στην καλύτερη 16άδα του τουρνουά.

354

Μετά το στραβοπάτημα κόντρα στον Gael Monfils στο Τορόντο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι τον ταλαντούχο Ben Shelton με 7-6 (3), 7-6 (2).

Όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, ο Έλληνας τενίστας δεν είχε καθόλου εύκολο απόγευμα, στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα ήταν ο κυρίαρχος και δεν απειλήθηκε σε κανένα από τα δυο tie-break.

Όσον αφορά το υπόλοιπο του αγώνα, ήταν ένα ματς που δεν είχε κανένα break point, με τους δυο παίκτες να προστατεύουν τα σερβίς τους από την αρχή ως το τέλος. Ο Τσιτσιπάς έχασε μόλις 3 πόντους στα πρώτα του σερβίς, τελειώνοντας το παιχνίδι με 37/40 κερδισμένους πόντους.

Στα tie-break που έκαναν τη διαφορά στο ματς, ο Τσιτσιπάς ήταν αισθητά καλύτερος, πιο ψύχραιμος και απέφυγε τα λάθη, για να φτάσει στη νίκη χωρίς να μπλεχτεί με περιπέτειες, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος δίνει δύσκολη μάχη και για την παραμονή στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, επωφελήθηκε σήμερα από τους αποκλεισμούς των Casper Ruud και Jannik Sinner, αλλά χρειάζεται ακόμα να κάνει 2 νίκες για να διατηρήσει μαθηματικές ελπίδες παραμονής στην 4άδα, που είναι σημαντική ενόψει της κλήρωσης του US Open.

Στον 3ο γύρο του Σινσινάτι, ο περσινός φιναλίστ θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, που απέκλεισε τον υπερασπιστή του τίτλου, Borna Coric.