Καλλιπεύκη – Π. Παντελεήμονας – Πλαταμώνας: Ο δρόμος που τον… καταπίνει η βλάστηση – Αυξημένη επικινδυνότητα (φωτό)

433

Μία από τις άγνωστες και συνάμα από τις πλέον όμορφες διαδρομές είναι αυτή που συνδέει την ορεινή Καλλιπεύκη του Δ. Τεμπών με τον Παλαιό Παντελεήμονα και τον Πλαταμώνα…

Όλα αυτά, όμως, εν πολλοίς ακυρώνονται από τον δρόμο που καλούνται να διαβούν οι πολίτες, τον οποίο ουσιαστικά «καταπίνει» η οργιώδης βλάστηση…

Χαρακτηριστικά είναι τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έχουν αναρτήσει τις τελευταίες ώρες κινούμενοι συμπολίτες στον συγκεκριμένο δρόμο. Μέσω αυτών καταδεικνύεται το πρόβλημα, το οποίο εκ των πραγμάτων αυξάνει σημαντικά την επικινδυνότητα διέλευσης.

Όμως η κατάσταση έχει μία ακόμη παράμετρο, η οποία αναδεικνύει την σύγχρονη κακοδαιμονία στα δημόσια πράγματα…

Ο συγκεκριμένος δρόμος ενώνει δύο Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες υπάγονται σε διαφορετικές Περιφέρειες… Την Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Π.Ε. Πιερίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έχει οδηγήσει στο φαινόμενο ο δρόμος να παρουσιάζει δύο διαφορετικές εικόνες… Στο τμήμα που υπάγεται στην Π.Ε. Λάρισας έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, ώστε η διέλευση να είναι σαφώς ασφαλέστερη, ενώ σε ότι αφορά την Π.Ε. Πιερίας επικρατούν συνθήκες «άγριας ζούγκλας».

Είναι προφανές πως απαιτείται άμεση παρέμβαση καθώς το ζήτημα έχει να κάνει πέρα και πάνω απ’ όλα με την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, τα οποία ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμπολίτες, με την κατάσταση που επικρατεί στον δρόμο: