Οι νεοί συζητούν για την ψυχική υγεία

Συνάντηση νέων του Δήμου Κατερίνης στον Κορινό

256

«Ελάτε να συζητήσουμε για την ψυχική υγεία» ήταν το θέμα συνάντησης νέων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 09/08 σε αναψυκτήριο του Κορινού.

Μέσα από σύγχρονα εργαλεία της UNICEF και με την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας του Δήμου Κατερίνης οι νέοι απάντησαν σε ερωτήματα «Πώς να χτίσω υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μου;», «Πώς να ανοίξω μια συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία;», «Πώς να μάθω να αποδέχομαι τον εαυτό μου;», «Πώς να εκφράσω τα συναισθήματά μου;» και με αυτόν τον τρόπο μετατράπηκαν σε U-Reporters στο Chatbot Ψυχικής Υγείας για εφήβους και νέους.

«Η δημοσκόπηση έχει σκοπό να επικεντρωθεί στα συναισθήματα που προκαλούν οι σύγχρονες παγκόσμιες κρίσεις –οικονομική και κλιματική κρίση, πόλεμος και πανδημία -στον ψυχισμό των νέων» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Νίκος Κατανάς. «Επιπλέον στόχος είναι να διερευνήσει την επιθυμία και τη δύναμή τους να ξεπεράσουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τις διαθέσιμες υπηρεσίες ψυχικής υγείας στη χώρα μας», είπε ο κ. Κατανάς, ο οποίος ευχαριστήσε τους νέους του Κορινού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Κατερίνης προάγει με κάθε τρόπο όλα τα θέματα που αφορούν τη νεολαία μας.

Η Κοινωνική Επιστήμονας και μέλος της επιστημονικής ομάδας Κατερίνα Σαμαλή στο τέλος της εκδήλωσης δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας την ψυχική υγεία ως θεμελιώδη για τη συνολική υγεία και ευημερία των νέων, θέλουμε να τους ευαισθητοποιήσουμε  σχετικά με τη σημασία της προστασίας της ψυχικής υγείας, την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και των διακρίσεων που συνδέονται με ζητήματα ψυχικής υγείας. Να παρέχουμε στους νέους χρήσιμες συμβουλές για το πώς να χτίσουν την αυτοεκτίμησή τους, να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να αποκτήσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.»