Γνωστά ξενοδοχεία σε Κατερίνη, Ελατοχώρι και Νάουσα βγαίνουν στο σφυρί

1128

Στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βρίσκονται μια σειρά από γνωστά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κάποια από αυτά είτε βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία είτε έχουν βάλει ήδη λουκέτο, αναζητώντας μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία.

Ειδικότερα, το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει τους επόμενους μήνες για τις ξενοδοχειακές μονάδες διαφόρων κατηγοριών σε  Κατερίνη, Ελατοχώρι Πιερίας και Νάουσα που λόγω των διαδοχικών κρίσεων, οδηγήθηκαν στα χρέη με αποτέλεσμα ο χαμηλός τζίρος, σε συνδυασμό με τα δάνεια, να φέρνουν τις τουριστικές μονάδες στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, δεν επηρεάζεται από τις εν λόγω διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Το «Alseides» στο Ελατοχώρι

Το πρώτο σφυρί θα χτυπήσει στις 13 Σεπτεμβρίου για το ξενοδοχείο τριών αστέρων «Alseides» που βρίσκεται στον παλιό οικισμό Ελατοχωρίου του νομού Πιερίας με τιμή πρώτης προσφοράς στα 927.550 ευρώ και επισπεύδουσα την Intrum Hellas. Πρόκειται για μια διώροφη ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο με συνολικό εμβαδόν 469 τ.μ.

Το κατάλυμα έχει συνολική δυναμικότητα 10 δωματίων και 20 κλινών και η ποιότητα κατασκευής της οικοδομής, συνάδει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, ενώ διαθέτει και πανοραμική θέα.

Όσον αφορά την τοποθεσία του ακινήτου, το Ελατοχώρι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά χειμερινά τουριστικά θέρετρα της περιοχής καθώς φιλοξενεί το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού. Η περιοχή του χαρακτηρίζεται κυρίως από παλαιές και λίγες νεόδμητες διώροφες οικοδομές, μικρά ξενοδοχειακά καταλύματα και τοπικής σημασίας καταστήματα. Η περιοχή, είναι αραιοδομημένη, με αρκετά τμήματα με προοπτική περαιτέρω ανοικοδόμησης.

Tο «Αρχονταρίκι Mountain Suites» στο Ελατοχώρι

Στο σφυρί βγαίνει εκ νέου η ξενοδοχειακή μονάδα με ονομασία «Αρχονταρίκι Mountain Suites» που βρίσκεται στα Καλύβια Ελατοχωρίου Κατερίνης, καθώς ο πρώτος πλειστηριασμός δεν είχε ολοκληρωθεί. Η τιμή εκκίνησης είναι 320.000 ευρώ με επισπεύδουσα ξανά την Intrum Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας «Phoenix NPL Finance Designated Activity Company», ειδικής διαδόχου της Τράπεζας Πειραιώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα κατασχέθηκε για το ποσό των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, τα δύο κτίρια που αποτελούν το σύνολο του ξενοδοχείου, εμβαδού 1.133 τ.μ., είναι υπερυψωμένα διώροφα και έχουν εμβαδόν, το ένα 150,00 τ.μ. περίπου, σε κάθε όροφο και το δεύτερο, 120,00τ.μ. περίπου σε κάθε όροφο. Διαθέτει τέσσερις σουίτες, δίχωρες και δυναμικότητα 16 κλινών. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι η ξενοδοχειακή μονάδα διαμορφώνεται από δύο ανεξάρτητα κτίρια.

To Hotel Honorata στην Κατερίνη

Στις 15 Νοεμβρίου θα χτυπήσει το e-σφυρί για το ξενοδοχείο δύο αστέρων Honorata επί της οδού Κύπρου στην παραλία της Κατερίνης με τιμή εκκίνησης στα 609.000 ευρώ και επισπεύδουσα ξανά η Intrum Hellas. Πρόκειται για οικόπεδο, ολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων.

Η οικοδομή αποτελείται από ισόγεια πυλωτή, πρώτο, δεύτερο και τρίτο όροφο. Κάθε όροφος αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 24 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με όλες τις ανέσεις και κατανέμεται σε 12 δίκλινα και 12 μονόκλινα. Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, είναι καλαίσθητος και διαμορφωμένος σε όλη την ελεύθερη επιφάνεια.

Σχετικά με την περιοχή, όπως αναφέρεται στην έκθεση της εκτίμησης, ο οικισμός της παραλίας απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την Κατερίνη και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό κέντρο με ξενοδοχεία και κέντρα αναψυχής.

ξενοδοχεία

Το «Δρυάδες» στη Νάουσα

Την ίδια ημέρα, 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το ξενοδοχείο τριών αστέρων «Δρυάδες», το οποίο βρίσκεται στη θέση «Χώρας Νερού» της Νάουσας με συνολική έκταση 4.002,96 τ.μ. Η τιμή της πρώτης προσφοράς είναι 1.020.000 ευρώ και επισπεύδουσα εμφανίζεται η Intrum Hellas. Το ποσό μάλιστα για το οποίο έγινε η κατάσχεση της μονάδας ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή, το τουριστικό ακίνητο αποτελείται από υπόγειο που λειτουργεί ως βοηθητικός χώρος-αποθήκη, ισόγειο γκαράζ, τμήμα ισογείου και πρώτος όροφος ο οποίος περιλαμβάνει δωμάτια, σαλόνια, μαγειρείο και χώρο υποδοχής.

Σημειώνεται ακόμη ότι η ξενοδοχειακή μονάδα λειτουργεί όλο τον χρόνο με την ονομασία «Δρυάδες Hotel» και διαθέτει 19 δωμάτια και 46 κλίνες ενώ ως έτος κατασκευής θεωρείται το 2005. Η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο χαρακτηρίζεται ως αραιοδομημένη με κυρίως ξενοδοχεία και μονοκατοικίες.

ξενοδοχεία