Φωτιά στη Χαβάη: Εκτινάχθηκε ο αριθμός των νεκρών – Εικόνα απόλυτης καταστροφής στο Μάουι

Στους 36 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη μεγάλη φωτιά στη Χαβάη, που έχει καταστρέψει ολοκληρωτικά περιοχές του Μάουι, μεταξύ των οποίων και την ιστορική πόλη Λαχάινα.

4455

Η εικόνα στην περιοχή είναι αυτή απόλυτης καταστροφής, με σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν γίνει στάχτη, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε σε τρία μέτωπα.

Από νωρίς σήμερα, όταν ο απολογισμός έκανε λόγο για 36 νεκρούς, οι αρχές προειδοποιούσαν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να ανατιμηθεί προς τα πάνω.

Το νησιωτικό σύμπλεγμα έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου πολλοί κάτοικοι και τουρίστες έτρεξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, ενώ τα εναέρια μέσα κάνουν ρίψεις νερού σε μία προσπάθεια να σβήσουν τις φλόγες.

Συγγενείς ατόμων που έμεναν στη Λαχάινα εξέφραζαν την αγωνία τους για την τύχη των δικών τους, καθώς είχε διακοπεί κάθε επικοινωνία και δεν είχαν νέα τους.

Μία κάτοικος σημείωσε πως αναμένει νέα για τον αδελφό και τον πατριό της, ενώ είπε πως όλοι όσοι γνωρίζει έχουν χάσει το σπίτι τους στην ιστορική περιοχή.

Χαβάη: Κάηκε ολοσχερώς η ιστορική πόλη Λαχάινα

Αμερικανός γερουσιαστής, που κατάγεται από την Λαχάινα, επεσήμανε πως έχει «καεί σχεδόν ολοσχερώς». 

Ο ίδιος ενημέρωσε πως η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Υπήρχαν αναφορές νωρίς την Τετάρτη ότι ορισμένοι άνθρωποι πήδηξαν στον ωκεανό για να γλιτώσουν από τις φλόγες, που κινούνταν γρήγορα. Η αμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε ότι διέσωσε τουλάχιστον δώδεκα άτομα από το νερό.

Χιλιάδες άτομα, παράλληλα, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μπορέσουν να σωθούν από την πυρκαγιά.