Τραγωδία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ στα άγρια επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν – 96 συλλήψεις

471

Ένας 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του και 8 άτομα ακόμη τραυματίστηκαν στα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια  αργά το βράδυ της Δευτέρας (07/08).

Ο άτυχος φίλος της «Ένωσης», ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανώς μαχαίρι), διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες και οι υπόλοιποι τραυματίες (τέσσερις Έλληνες και τέσσερις Κροάτες).

Στο νοσοκομείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο των ΜΑΤ όσο και ανθρώπων της ασφάλειας. Την ίδια ώρα υπάρχει αρκετή ένταση από συγγενείς που έφτασαν στο νοσοκομείο για να μάθουν την κατάσταση των τραυματιών.

Πάνω από 90 συλλήψεις

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 96 άτομα, τα οποία αρχικά προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, συνελήφθησαν. Οι 88 βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο.

Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες. Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα 150-200 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με άλλους οπαδούς και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, μαζί με άλλους οπαδούς, έφθασαν γρήγορα έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23.00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ. Ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.