Υφυπουργός Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Βράβευση των επιχειρήσεων κερασιών και μυδιών και του Επιμελητηρίου Πιερίας

873

«Αξίζουν συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις κερασιών και μυδιών της Πιερίας, αλλά και στο Επιμελητήριο Πιερίας, για τη βράβευση τους από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο των “Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023”, για τις πρωτοβουλίες προώθησης ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής,

Είμαστε υπερήφανοι για τα ποιοτικά προϊόντα της πιερικής γης, όπως τα κεράσια, τα μύδια, αλλά και τα ακτινίδια, τα σταφύλια και άλλα, τα οποία έχουν απλώσει εδώ και χρόνια τη φήμη τους σε αγορές του εξωτερικού.

Οι εξαγωγές των πιερικών επιχειρήσεων καταγράφουν τη δική τους δυναμική πορεία, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της περιοχής μας στη συνολική οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας, αλλά και της ισχυρής προοπτικής που παρουσιάζει.

Η βράβευση του Επιμελητηρίου Πιερίας για τις πρωτοβουλίες προώθησης ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής, αποτελεί το επιστέγασμα της εξαιρετικής προσπάθειας που γίνεται από όλες τις πλευρές, για την προώθηση των πιερικών προϊόντων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ντόπιων παραγωγών, αλλά και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Πιερίας.

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Είναι βέβαιο πως μαζί με την οικοδόμηση νέων συνεργασιών και την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου, θα ανοίξουν ακόμη μεγαλύτεροι δρόμοι, τόσο για τα ποιοτικά πιερικά προϊόντα, όσο και συνολικά για τα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής γης.

Η υποστήριξη της κυβέρνησης για τις ελληνικές εξαγωγές ήταν και θα παραμείνει διαρκής και σταθερή, με στόχο να φτάσουν το 60% του ΑΕΠ στο τέλος της τετραετίας».