52ο Φεστιβάλ Ολύμπου | Απόψε στο Κάστρο Πλαταμώνα | Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης «… κι εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο…»

1851

Χαρακτηρίστηκε, ότι η ποίηση και η μουσική αποτελούν ένα διαχρονικό ζευγάρι. Με το αναπάντητο όμως ερώτημα ποιος γοήτευσε πρώτος, ποιον.

Πάντως στον τόπο μας, αιώνες τώρα, το τραγούδι συνυφαίνεται άρρηκτα με τον ποιητικό λόγο.

Με αφήγημα την μελοποιημένη ποίηση. παρουσιάζεται απόψε στο Κάστρο του Πλαταμώνα, συναυλία που φέρει τον τίτλο «… κι εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο …» με την Ορχήστρα των Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

Η εκδήλωση η οποία αποτελεί μέρος του προγράμματος του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου,  υλοποιείται απόψε Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, στις 9:00 μ μ, στο εμβληματικό Κάστρο του Πλαταμώνα.

Η συναυλία  είναι ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του καθηγητή και ανασκαφέα του Δίου, Δημήτρη Παντερμαλή. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης στις 20 Ιουλίου 2023, με αφορμή, τόσο την τιμή στον αείμνηστο αρχαιολόγο, όσο και την επέτειο του  εορτασμού των 14 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης.

Αποτελεί συμπαραγωγή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου Πιερίας.

Η Ορχήστρα Νέων Δίου

Πρόκειται για την Ορχήστρα Νέων Δίου -τον τόπο που συνδέθηκε επιστημονικά και συναισθηματικά ο Δημήτρης Παντερμαλής. Είναι μια πολυμελής ορχήστρα από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.

Ιδρύθηκε το έτος 2007 επί δημαρχίας Γρηγόρη Παπαχρήστου και σημερινού προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο, ως τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Δίου. Πέντε χρόνια μετά η ορχήστρα αποτελεί τμήμα του φορέα του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών, με έδρα το αρχαίο Δίον.

Το ορχηστικό σύνολο διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Ερμηνεύουν ο Βασίλης Λέκκας, ο  Μπάμπης Βελισσάριος και η Δήμητρα Αντωνακούδη. Συμμετέχουν, η Γεωργία Μαρινοπούλου και η Χρυσάνθη Ευαγγελοπούλου. Τη βραδιά παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν για να φιλοτεχνηθεί η προτομή του αρχαιολόγου Δημήτρη Παντερμαλή. Για το σκοπό αυτό ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. θα ανοίξει σχετικό τραπεζικό λογαριασμό.

Γενική είσοδος 10 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  1. Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» Κατερίνη Πιερίας, Αβέρωφ 4 (2351031275)
  2. Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ» Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)
  3. Βιβλιοπωλείο «1900» Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2 (2351028900)
  4. Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» Κατερίνη Πιερίας, Μ. Αλεξάνδρου 47 (2351029380)
  5. Τουριστικό κατάστημα « I love Olympos –ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
  6. «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS  (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.