Επετειακή Συναυλία “10 χρόνια φεγγαράδα στην Πύδνα” (φωτό, video)

951

Της Μαρίας Βούλγαρη,

Σε μια μοναδική βραδιά συντροφιά με την πανσέληνο στο χώρο της Αρχαίας Πύδνας πραγματοποιήθηκε η επετειακή συναυλία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με τίτλο “10 χρόνια φεγγαράδα στην Πύδνα”.

Για άλλη μια χρονιά το πολυπληθές κοινό, γύρω στους 2.500 θεατές, με πολύ ενθουσιασμό ένωσαν τις φωνές τους με τους χορωδούς της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τους σολίστες που συμμετείχαν και με την συνοδεία μίας μοναδικής ορχήστρας και με φόντο το Αυγουστιάτικο φεγγάρι ταξιδέψαμε δέκα χρόνια πίσω!

[/video]

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης είναι ένας σύλλογος ο οποίος προαγάγει τον τόπο μας, την Πιερία μας, και με αυτό το σκεπτικό πριν δέκα χρόνια ξεκίνησε και αυτό το μουσικό ταξίδι στον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον!

Εμπνευστής και δημιουργός της όλης εκδήλωσης ο επί σειρά ετών πολυτάλαντος μαέστρος και πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Ευθύμιος Μαυρίδης!

Η συγκεκριμένη συναυλία είναι ενταγμένη στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο Φως του Φεγγαριού», καθώς και στο πρόγραμμα του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου και υποστηρίζεται δυναμικά από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη!

 

[/video]
[/video]

Φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά από τον κ. Δημήτριο Χωνό.