Δήμος Πύδνας-Κολινδρού: Υπογραφή “Σύμβασης Έργου” για την Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων στον Κολινδρό

493

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστης Μανώλας και ο κ. Νικόλαος Σπρίτος, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, υπέγραψαν «Σύμβαση Έργου» για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων στην Κοινότητα Κολινδρού».

Το εν λόγω έργο είχε ενταχθεί σε σχετικό Πρόγραμμα του “Πράσινου Ταμείου” τον Οκτώβριο 2022, μετά από μελέτη που είχε υποβάλει ο δήμος το Δεκέμβριο 2021.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει εντός του επομένου μηνός.

Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλας ανέφερε: «Οι αναπλάσεις πρόκειται να γίνουν στην περιοχή “Βίλες” του Κολινδρού. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η διαμόρφωση κεντρικού χώρου-πλατείας με πέργκολα, σταντ ποδηλάτων, διαδρόμους κινήσεως, χώρο πρασίνου κλπ. Η αύξηση των δένδρων και των φυτών γενικά θα βελτιώσει τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Αυτονόητο είναι ότι θα βελτιωθεί η λειτουργικότητα στην κίνηση πεζών, ποδηλάτων και ΑΜΕΑ που θα επισκέπτονται την περιοχή. Ο φωτισμός του χώρου σε συνδυασμό με την αύξηση της επισκεψιμότητος θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για βελτίωση τόσο της εικόνας των οικισμών του δήμου μας, όσο και τις ποιότητος ζωής των κατοίκων.»