Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα στα ψυγεία Pitsos;

813

Όταν επιλέγουμε ένα ψυγείο, συνήθως καταφεύγουμε σε μια ποιοτική επιλογή, η οποία θα μας συντροφεύσει για πολλά χρόνια. Τα ψυγεία Pitsos αποτελούν μια τέτοια δημοφιλή επιλογή. Ωστόσο, ακόμα και αυτά είναι δυνατό κάποια στιγμή να εμφανίσουν βλάβες. Ορισμένες από αυτές επιδιορθώνονται αρκετά εύκολα. Άλλες πάλι απαιτούν τη συνδρομή τεχνικού για την επισκευή τους.

Ποια είναι όμως τα πιο συχνά προβλήματα στα ψυγεία Pitsos; Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να τα διορθώσετε; Πότε πρέπει να καλέσετε τεχνικό; Ας δούμε την απάντηση στα ερωτήματα αυτά παρακάτω.

Βλάβες που μπορείτε να τις επισκευάσετε και μόνοι σας

Πολλές είναι οι φορές που το ψυγείο Pitsos μπορεί να εμφανίσει κάποια μικρή βλάβη, για την οποία δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για την επιδιόρθωση της. Ανάμεσα σε αυτές ανήκουν:

  • Δεν κλείνει καλά η πόρτα του ψυγείου: Είναι εξαιρετικά πιθανό τα λάστιχα να έχουν συγκεντρώσει σκόνη, ή ακόμη και υπολείμματα τροφίμων, για τα οποία απαιτείται καθάρισμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα καθαρίσετε με μια οδοντόβουρτσα και λίγη μαγειρική σόδα. Εξίσου πιθανό όμως είναι η πόρτα να μην κλείνει καλά, διότι το ψυγείο δεν είναι σωστά τοποθετημένο. Ελέγξτε λοιπόν αν το ψυγείο είναι ίσια. Ίσως χρειαστεί η μετακίνηση του. Εξίσου πιθανό όμως είναι το λάστιχο να χρειάζεται αντικατάσταση.
  • Τα τρόφιμα ψύχονται σε μεγάλο βαθμό: Σε περίπτωση που τα τρόφιμα ψύχονται πιο πολύ από όσο επιθυμείτε, ή ακόμη παγώνουν, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε κατεβάσει αρκετά χαμηλά τον θερμοστάτη. Είναι επίσης δυνατό η πόρτα να μην κλείνει καλά, ή να μην δουλεύει σωστά ο ανεμιστήρας. Στις περιπτώσεις αυτές, το ψυγείο δουλεύει σε πιο έντονο ρυθμό, ώστε να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα είναι να παγώνουν τα τρόφιμα, αλλά και να αυξάνεται ο λογαριασμός του ρεύματος.
  • Έντονος θόρυβος του ψυγείου: Μια εξίσου συνηθισμένη βλάβη είναι το ψυγείο να πραγματοποιεί κάποιον ασυνήθιστο θόρυβο. Πριν ανησυχήσετε, ελέγξτε ότι το ψυγείο είναι σωστά τοποθετημένο στο δάπεδο, ή δεν ακουμπάει με κάποιο αντικείμενο. Εξίσου πιθανό όμως είναι να έχει συσσωρευθεί σκόνη στον ανεμιστήρα και το πίσω μέρος του ψυγείου, με αποτέλεσμα να την ανάγκη για καθάρισμα. Σε περίπτωση όμως που ο θόρυβος είναι αρκετά λεπτός, τότε υποδηλώνεται δυσλειτουργία του μοτέρ. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η παρέμβαση τεχνικού.

Βλάβες για τις οποίες απαιτείται η παρέμβαση τεχνικού

Παρόλα αυτά, υπάρχουν βλάβες, για τις οποίες για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να αποφύγετε να τις επισκευάσετε μόνοι σας. Στις πιο συνηθισμένες από αυτές ανήκουν:

  • Έντονη μυρωδιά του ψυγείου: Σε περίπτωση που το ψυγείο σας έχει εμφανίσει κάποια δυσάρεστη μυρωδιά ενώ είναι καθαρό, κατά πάσα πιθανότητα δεν αγγίζει την απαραίτητη θερμοκρασία. Αυτό στην πράξη σημαίνει κάποια βλάβη στον θερμοστάτη.
  • Τρέχουν νερά από το ψυγείο: Σε περίπτωση που παρατηρείτε διαρροή νερού από το ψυγείο, ίσως να είναι κάτι απλό, όπως να έχει φράξει το σωληνάκι νερού. Ωστόσο, είναι εξίσου δυνατό να αντιμετωπίσει βλάβη το δοχείο συλλογής νερού, ή ακόμη και να υπάρχει συσσώρευση πάγου στην κατάψυξη. Στην περίπτωση αυτή, δε λειτουργεί σωστά το σύστημα απόψυξης.
  • Παύση λειτουργίας του ψυγείου: Σε περίπτωση που το ψυγείο σταματάει τη λειτουργία του, τότε μπορεί να υπάρχει φραγή σε κάποιον σωλήνα ή το δοχείο αποστράγγισης. Εξίσου πιθανό είναι να έχει βλάβη ο θερμοστάτης, ή να απαιτείται service, καθώς και έλεγχος του επιπέδου φρέον.

Όποιος και να είναι ο λόγος που το ψυγείο δεν λειτουργεί σωστά, ένας τεχνικός θα προχωρήσει στη διάγνωση της βλάβης.

Πηγή