Εκτός κούρσας για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης – Απέσυρε την υποψηφιότητά του

2404
Ο Γιώργος Πατούλης ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Πατούλης, μετά από την «ψήφο εμπιστοσύνης» της Νέας Δημοκρατίας στο Νίκο Χαρδαλιά και το «μήνυμα» από τον Παύλο Μαρινάκη. 

Στην ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Πατούλης τονίζει πως παραμένει πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής του και υπογραμμίζει πως η Νέα Δημοκρατία «είναι η καρδιά του και δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας για προσωπική ανέλιξη».

Υπογραμμίζει δε πως «δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στο κόμμα του» και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα «στηρίξει την επιλογή» της Νέας Δημοκρατίας.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη:

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα “σημαία ευκαιρίας” για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία.

Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη είναι σημαντική τόσο στο κόμμα όσο και στην Αυτοδιοίκηση και έτσι είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματος. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής το Νίκο Χαρδαλιά».

Το πρωί της Δευτέρας, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά στην «κούρσα» για την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της γαλάζιας παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιλογή Χαρδαλιά ήρθε λίγες μέρες μετά το «μοιραίο» χορό του περιφερειάρχη Αττικής στο Ζάππειο, που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά πληροφορίες, επαφή μεταξύ περιφερειάρχη και πρωθυπουργού δεν υπήρξε, αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γιώργος Πατούλης θα την επεδίωκε.

Το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά είχε πέσει στο τραπέζι μαζί με το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος την Κυριακή ξεκαθάρισε μέσω ανακοίνωσής του σε κοινωνικά δίκτυα ότι δεν θα είναι υποψήφιος.