Φωτιά στη Χίο

328

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου στην Χίο, στην διασταύρωση των περιοχών Κατάβασης με Διευχά.

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε έπειτα από σύγκρουση δύο οχημάτων, με το ένα από τα δύο αυτοκίνητα να τυλίγεται στις φλόγες, με αποτέλεσμα να ξεφύγει σε δασική έκταση και έκτοτε να επεκταθεί.

Ο οδηγός ενός οχήματος που εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε τοιχίο και προξένησε την πυρκαγιά, μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Διενεργήθηκε έλεγχος μέθης από το ΑΤ Χίου, το οποίο είχε θετικό αποτέλεσμα (0,42% σε αμφότερες τις μετρήσεις).

Το παρήγορο είναι μέχρι και αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, κάτι που κάνει λίγο πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστών, ωστόσο η φωτιά μαίνεται σε δύσβατο μέρος. Γι’ αυτό τον λόγο ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λίγο πριν από τη 01:00 τα ξημερώματα ξεκίνησε μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 10 πυροσβέστες από την Λέσβο, ενώ περίπου γύρω στις 03:00 ξεκίνησαν από την Αθήνα 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Συνολικά αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.