Σπύρος Κουλκουδίνας: «Θα προχωρήσουμε σε τολμηρές και απόλυτα αναγκαίες αλλαγές στην Υγεία»

Ομιλία του Βουλευτή Πιερίας Σπύρου Κουλκουδίνα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών προστασίας της δημόσιας υγείας»

226

Τη βούληση της κυβέρνησης  να προχωρήσει σε τολμηρές  και απόλυτα αναγκαίες αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, επανέλαβε στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Πιερίας Σπύρος Κουλκουδίνας.

Ο κ. Κουλκουδίνας τόνισε πως  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας  δίνει    λύσεις σε προβλήματα άμεσα, και καλύπτει  ανάγκες επείγουσες που είτε δημιουργήθηκαν κατά  την περίοδο της πανδημίας, είτε εντείνονται τώρα λόγω της τουριστικής περιόδου.

Ακόμη ο βουλευτής Πιερίας τόνισε: «Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έγιναν  πολλά και σημαντικά βήματα  και μπήκαν οι βάσεις  έστω και υπό το βάρος της διαχείρισης του κορονοϊού.

Μέσω της πανδημίας αναδείχθηκε η ανάγκη να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας, να εξοπλίσουμε καλύτερα τα περιφερειακά ιατρεία, να στηρίξουμε τον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο,  τα επαγγέλματα υγείας που κυριολεκτικά έβαλαν πλάτη  στη διαχείριση μιας πρωτοφανούς για τα παγκόσμια χρονικά υγειονομικής κρίσης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  πρόταξε την ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας με πολύ συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις.Αυτή η ανασυγκρότηση θα δώσει λύσεις σε πολλά, χρονίζοντα προβλήματα και αδυναμίες.Σήμερα συζητάμε θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα  στην τουριστική περίοδο. Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση  να απαντήσει στις επείγουσες ανάγκες αυτής της περιόδου. Πώς; Με την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων που θα στελεχώσουν τα οχήματα άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ και να σταματήσουν οι μεγάλες αναμονές ή ακόμα και οι ελλείψεις οδηγών.  Και σε καμία περίπτωση εννοείται δεν μιλάμε για επίταξη όπως έσπευσαν να σχολιάσουν κάποιοι.

Ως βουλευτής της Περιφέρειας, λοιπόν οφείλω να καταθέσω την δική μου εμπειρία. Η Πιερία το καλοκαίρι τριπλασιάζει τον πληθυσμό της. Διαχειρίζεται για τρείς μήνες  πολύ μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών από ότι όλη την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου. Θα πείτε ότι είναι πρόχειρο και βιαστικό να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής; Μπορεί για εσάς να είναι πρόχειρο.  Για εμάς είναι σημαντικό.  Η ανάγκη άμεσης στελέχωσης των ασθενοφόρων είναι επιτακτική.  Μιλάμε για προσωρινό μέτρο που θα ισχύσει έως 31/12/2023.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουλκουδίνας τόνισε: «Η μόνιμη λύση θα έρθει σύντομα. Με μια καθολική και ουσιαστική ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας  που θα φέρει και πάλι εις πέρας αυτή η κυβέρνηση. Με τις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας Με τις μόνιμες προσλήψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ. Με την αναβάθμιση 56 Νοσοκομείων Με την αναβάθμιση 150 και πλέον Κέντρων Υγείας μας».

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Βουλευτή: