Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης

9955

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από υπουργός Προστασίας του Πολίτη.  Ο Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Μηταράκη, επειδή απουσίαζε εκτός Αθηνών την ώρα που δίνονταν οι μάχες στα πύρινα μέτωπα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έτσι θα γίνεται πλέον για όλους και τόνιζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα στη στήλη “Θεωρείο” της εφημερίδας “Καθημερινή” σχετικά με διακοπές που φέρεται να έκανε ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες μέρες.  «Ούτε η «κήρυξη πολέμου», ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…» ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το ΜEGA, η παραίτησή του κ. Μηταράκη έρχεται μετά την επιλογή του να βρίσκεται σε διακοπές με σκάφος στην Πάτμο την Πέμπτη, απ’ όπου και επέστρεψε αργά το το απόγευμα στην Αθήνα.

Ρόλο φέρεται να έπαιξαν και οι προηγούμενες δηλώσεις του κ. Μητάρακη για την έφιππη αστυνομία και την πανεπιστημιακή αστυνομία.