Φωτιές: Καλύτερη εικόνα σε Βόλο, Λαμία, Ρόδο, Κέρκυρα, Κάρυστο και Άρτα

279

Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα που παρουσιάζουν το πρωί της Παρασκευής (28/07) οι φωτιές σε Βόλο, Λαμία, Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Αργά χθες αργά το βράδυ το πρόβλημα εντοπιζόταν στο μέτωπο στο Βελεστίνο στις Μικροθήβες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό προς Μικροθήβες. Στην περιοχή υπάρχουν θερμές εστίες και γίνονται προσπάθειες να συγκρατηθούν. Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν 1 ελικόπτερο και 5 αεροσκάφη.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στο βόρειο τμήμα της Λαμίας ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο.

Στη Ρόδο υπήρχαν αναζωπυρώσεις χθες κατά τη διάρκεια της μέρας κυρίως στο Βάτι αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί. Πριν από λίγο η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως σηκώθηκαν το πρωί 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

Αναφορικά με την Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ωστόσο σηκώθηκαν το πρωί 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.
Φωτιά ξέσπασε τη νύχτα και σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Παντάνασσας και Ανωγειατά Άρτας. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσε στο σημείο με 50 πυροσβέστες, 16 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Στο σημείο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλαξαν φορά και προς στιγμήν οι πύρινες γλώσσες απείλησαν τον οικισμό Ανωγειατά. Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς τις πρώτες πρωινές ώρες ωστόσο, σηκώθηκε το πρωί ένα ελικόπτερο υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Κύμη Εύβοιας, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε ΧαλκιδικήΤανάγρα ΒοιωτίαςΑιτωλοακαρνανία και Ασπρόπυργο που είχαν ξεσπάσει χθες το μεσημέρι.