Η Εθνική πόλο ανδρών συνέτριψε τη Σερβία με 13-7 | Και τώρα τελικός με Ουγγαρία

Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Εθνική ανδρών μετά από μια μαγική εμφάνιση

4904

Η τρομερή ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ισοπέδωσε τη Σερβία με 13-7 στον πρώτο ημιτελικό και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσει την κορυφή του κόσμου κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Ισπανία – Ουγγαρία.

Ο πρώτος ημιτελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξελίχθηκε ονειρικά για την Εθνική πόλο των ανδρών, η οποία διέλυσε τους Σέρβους και πήρε με περίπατο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Πρόκειται για έναν ιστορικό θρίαμβο για τη γαλανόλευκη, η οποία ξόρκισε τους “δαίμονες”, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά την πρόκριση σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η παράδοση έλεγε ότι η Ελλάδα μετράει πέντε ήττες σε ισάριθμους ημιτελικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με τη Σερβία, από τότε που η τελευταία διαχωρίστηκε με το Μαυροβούνιο.

Κι όμως η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν αποφασισμένη να ξορκίσει τις “κατάρες” και τους δαίμονες” κι αυτό έκανε κόντρα στην ανανεωμένη Σερβία, η οποία ήταν έκπληξη ότι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εξασφάλισε και την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Με αυτόν τον τρόπο η γαλανόλευκη εξασφάλισε το τέταρτο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και παράλληλα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Σύμφωνα με τα κριτήρια πρόκρισης οι δύο ομάδες του τελικού ήταν εκείνες που θα εξασφάλιζαν τα εισιτήρια και ήδη το ένα βρίσκεται στα χέρια της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών.

Ο σπουδαίος αγώνας του Τελικού θα διεξαχθεί το Σάββατο (29/07) στις 12:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.