Δήλωση της Υφυπουργού Ανάπτυξης κας Άννας Μάνη Παπαδημητρίου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

162

Χωρίς προϋποθέσεις ψηφίζουν πλέον οι Έλληνες του Εξωτερικού

Ως κεντρική εισηγήτρια το 2019, στο ιστορικό νομοσχέδιο για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ένα νομοσχέδιο που έλαβε 288 ψήφους, τότε που έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα, νοιώθω έντονη συγκίνηση, καθώς από χθες, ήρθησαν  πλέον όλες οι προϋποθέσεις και μπορούν οι απόδημοι συμπατριώτες μας να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Με αίσθημα ευθύνης με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών,  υπερασπιστήκαμε το εμβληματικό νομοσχέδιο για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ψήφου όλων των Ελλήνων, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέκαθεν πρέσβευαν ότι πρέπει να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις.

Χθες, αποκαταστάθηκε μια αδικία δεκαετιών και η φωνή των Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο, ακούγεται πλέον πιο δυνατά.

Ένας ιστορικός σταθμός στον κοινοβουλευτικό μας βίο, που ενισχύει περαιτέρω το πνεύμα εθνικής ενότητας και ισχυροποιεί τον κοινό βηματισμό μας με τους απανταχού Έλληνες.

Αναφέρομαι, εκ νέου, με ειλικρινή συγκίνηση, στον  επίλογό μου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το 2019: «Ας εκπέμψουμε σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας προς  τους Έλληνες όλης της Οικουμένης, σε μια κρίσιμη και φορτισμένη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα. Ας γίνουμε εμείς οι βουλευτές, η γέφυρα που θα ενώσει τον παγκόσμιο Ελληνισμό με την Πατρίδα».

Είμαι υπερήφανη που αυτό έγινε πράξη.