Τι υπέροχη βραδιά περάσαμε όσοι παραβρεθήκαμε στις 20/07 στο ανοιχτό θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης στην παράσταση των Νέων της Μέριμνας

232

Του Παναγιώτη Σαββίδη,

Μια μοναδική εμπειρία μας περίμενε όλους εμάς που παραβρεθήκαμε στις 20/7 στο ανοιχτό θεατράκι του πάρκου Κατερίνης στην παράσταση των νέων της Μέριμνας.

Παιδιά με ξεχωριστές και μοναδικές ικανότητες κατάφεραν να μας ταξιδέψουν μέσω παραστάσεων τους από τον ένδοξο παλιό ελληνικό κινηματογράφο, σε χρόνους και διαδρομές του παρελθόντος, εκεί που η υποκριτική τέχνη αποτύπωνε και αποκρυστάλλωνε τις κοινωνικές μεταλλάξεις περιόδων, της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η μαγεία της βραδιάς έγκειται στα παιδιά της Μέριμνας που μέσα από ένα πρωτοφανές μεράκι, ζώντας πρώτα οι ίδιοι αυτό που κάναν, κατάφεραν  να πλημμυρίσουν συναισθήματα στο κοινό, αναμειγνύοντας την χαρά, το γέλιο, την συγκίνηση, την ανάμνηση.

Η μεταδοτικότητα των ρόλων, απογειωνόταν από τις ερμηνείες και την εκφραστικότητα των παιδιών, που ψυχή και σώμα γινόταν ένα στην σκηνή.

Ο πολιτισμός ανυψώθηκε ακόμα περισσότερο την Πέμπτη το βράδυ στο ανοιχτό θεατράκι του πάρκου της Κατερίνης και αυτό χάρη κάποιων πεισματάρηδων ανθρώπων, που μας ξαναθύμισαν ότι ο σφυγμός της ζωής που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, βρίσκεται εκεί που συναντιέται το πνεύμα, με την δημιουργία και την έκφραση.

Η εκδήλωση των παιδιών της Μέριμνας μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην αλλοτρίωση, στην κοινωνική αποξένωση, στον απομονωτισμό, στην απογοήτευση, γιατί μας  δίδαξαν ότι η συλλογικότητα μαζί με την πράξη αποτελούν αναλλοίωτες αξίες, για να προχωράμε μπροστά στην ζωή, χωρίς να χάνουμε από το κέντρο μας τον άνθρωπο.

Οι ρόλοι που ενσάρκωναν οι νέοι της Μέριμνας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, μαγνήτισαν το κοινό, άρεσαν, ξεσήκωσαν, γοήτευσαν.

Τα παιδιά αυτά έδειξαν τι σημαίνει αγάπη, ανιδιοτέλεια, συλλογική προσπάθεια, αλληλεγγύη, είναι παιδιά πρότυπα και έδειξαν ότι είναι νικητές γιατί πάνω από όλα είναι αγωνιστές της ζωής.

Το φως που εξέπεμψαν ήταν ένα σημείο ζωής και ελπίδας στους γκρίζους χαλεπούς καιρούς που ζούμε και τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για αυτό.

Βέβαια όλο αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει αν τα παιδιά δεν είχαν την αμέριστη συμπαράσταση, υποστήριξη και καθοδήγηση των ίδιων των ανθρώπων της Μέριμνας (ΔΣ, εργαζόμενοι, σύλλογος γονέων) που πολλοί από τους εργαζόμενους  έγιναν και ηθοποιοί για τις ανάγκες των παραστάσεων.

Ιδιαίτερη μνεία μπορούμε να κάνουμε  στους εκπαιδευτές της καλλιτεχνίας που με άριστο επαγγελματισμό και εξαιρετικό ήθος ανταποκρίθηκαν στις ίδιες τους τις προκλήσεις και τα κατάφεραν με το παραπάνω  έχοντας την υποστήριξη όλων των ανθρώπων της Μέριμνας.

Σας ευχαριστούμε ξανά όλους για αυτή την υπέροχη βραδιά που μας χαρίσατε.