ΚΚΕ: η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκου Τσουπέη

253

Πρωτίστως, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους αυτούς που βρίσκονται εκτεθειμένοι στην πύρινη λαίλαπα σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, εξ αιτίας της λογικής κόστους-οφέλους που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Σε όλους αυτούς που για μια ακόμα φορά κάνουνε πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει το λαό»

Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Φίλες και φίλοι,

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ και στην Πιερία, είναι δείκτης ανόδου του κύρους που έχει κατακτήσει το Κόμμα στην εργατική τάξη και σε όλο τον λαό, πρωτοστατώντας σε εμβληματικούς αγώνες και κινητοποιήσεις. Αναδεικνύοντας με όλες του τις δυνάμεις κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό, που παραμένει, εκφράζεται πλέον μια δυναμική ανόδου της πολιτικής επιρροής του Κόμματος, με 1μιση μονάδα πάνω στην περιοχή μας, η οποία όμως δεν περιορίζεται στην εκλογική του επιρροή.

Στη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που είναι μπροστά μας, έχουμε τη δυνατότητα να εκφραστεί μια ακόμα πιο ενισχυμένη συσπείρωση εργατικών, νεανικών, λαϊκών δυνάμεων, προοδευτικών ανθρώπων στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κατερίνης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και από αυτό εδώ το βήμα, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όλους εκείνους που, δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό, όπως έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος..

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαστε σταθερά αντίθετοι με την πολιτική που λέει

  • οτι είναι αναγκαία η χρηματοδότηση των δήμων να γίνεται με ίδια έσοδα, δηλαδή με επιπλέον φορολεηλασία του δημότη
  • οτι είναι αναγκαία η ανταποδοτικότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε να ανοίγει ο δρόμος για την επιπλέον πληρωμή για οτιδήποτε παρέχεται από τις υπηρεσίες του Δήμου
  • οτι είναι αναγκαία η στήριξη από τους δήμους των επιχειρηματικών σχεδίων όπως αυτά διαμορφώνονται σε κάθε περιοχή μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα
  • οτι είναι αναγκαία η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη των δήμων, μέσα από τη συρρίκνωση του προσωπικού, μέσα από την άλωση των εργασιακών σχέσεων, μέσα από στρατιές εργαζομένων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι ουσιαστικά εναλλάσσονται κατά διαστήματα, αφήνοντας πεδίο επιχειρηματικής δράσης σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ήμασταν οι μόνοι που βρεθήκαμε απέναντι στη διοίκηση των Κουκοδήμου-Νταντάμη που πιστά υπηρέτησε την αντιλαϊκή κεντρική πολιτική. Που μετέτρεψε το δήμο σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης, βασιζόμενη βέβαια και στην πολύμορφη στήριξη που είχε από τις συμπολιτευόμενες αντιπολιτευτικές παρατάξεις, που εστίαζαν την αντιπολίτευσή τους στα δευτερεύοντα, αφού στην ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής δεν έχουν διαφορές.

4 χρόνια τώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» σταθερά ασκούσε πραγματική αντιπολίτευση στα δημοτικά συμβούλια, θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων. Δεν τα διπλώσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε, δεν κάναμε βήμα πίσω από τις προγραμματικές μας θέσεις και καταβάλαμε κάθε προσπάθεια τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης, για την  αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής , για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού του δήμου μας.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Όσο πιο δυνατή η «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο πιο δυνατός ο λαός της Κατερίνης την επόμενη μέρα.

Δέσμευσή μας είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και να χάσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Τα πρώτα ονόματα που συμπορεύονται με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Κατερίνης είναι οι εξής.

  1. Αβραμίδης Χαράλαμπος (Χάρης), ελεύθερος επαγγελματίας
  2. Αετόπουλος Αναστάσιος, καθηγητής Οικιακής Οικονομίας
  3. Αθανασούλα Θεοδώρα, σπουδάστρια στο μαθηματικό τμήμα του ανοικτού πανεπιστημίου, μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης
  4. Αθανασούλας Μιχαήλ, συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος στην εστίαση, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Πιερίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας
  5. Αμανατίδης Βασίλειος (Βάσιας), συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Πιερίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
  6. Ανανιάδης Σταύρος, αυτοαπασχολούμενος
  7. Βαλτασάρη Αναστασία, ιδιωτική υπάλληλος
  8. Γιαννακίδου Θεοδώρα, φιλόλογος στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ
  9. Γκούνης Νικόλαος, καθηγητής μηχανολογίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ
  10. Γρηγοριάδης Λάζαρος, συνταξιούχος
  11. Ευαγγελόπουλος Ιωάννης, συνταξιούχος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας
  12. Ευθυμιάδης Σταύρος, αγρότης
  13. Εμεξεζίδου Ελισάβετ (Βέτα), ελεύθερη επαγγελματίας
  14. Ζαμαντζά Ναυσικά, δημόσιος υπάλληλος στο Δασαρχείο Πιερίας
  15. Ζάχου Μαγδαληνή (Μάγδα), συνταξιούχος
  16. Ιορδανίδου Σοφία, συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενη
  17. Καρακούσης Βασίλειος, δάσκαλος
  18. Κάργα Σουζάνα, ιδιωτική υπάλληλος
  19. Κλιγκόπουλος Αστέριος, συνταξιούχος ΔΕΥΑΚ, γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας
  20. Κόκοτα Αναστασία, γεωπόνος – εργαζόμενη στην αντιπεριφέρεια Πιερίας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αντιπεριφέρεια
  21. Κούρτογλου Αθανάσιος, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, προπονητής ποδοσφαίρου
  22. Κωστοπούλου Σοφία, συνταξιούχος
  23. Λιόλιου Θεανώ, εργαζόμενη στον επισιτισμό, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
  24. Μαβίδης-Πέσιτς Δημήτριος, πτυχιούχος τμήματος ιστορίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη
  25. Μακρυγιώργος Γεώργιος, φαρμακοποιός
  26. Mεταξιώτης Δημήτριος, συνταξιούχος ναυτικός
  27. Νικολάου Στέλλα, ιδιωτική υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
  28. Νικολαΐδου Φωτεινή, καθηγήτρια γερμανικών
  29. Ορφανίδης Παναγιώτης, οικοδόμος, αντιπρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά
  30. Ορφανίδης Χρήστος, συνταξιούχος οικοδόμος
  31. Παπαδόπουλος Αντώνης, ιδιωτικός υπάλληλος
  32. Παπαδόπουλος Παύλος, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
  33. Πουρσανίδης Χρήστος, συνταξιούχος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας
  34. Προφίρι Πετρούλα, ιδιωτική υπάλληλος
  35. Ριαλάς Γεώργιος, συνταξιούχος φιλόλογος
  36. Ρούτσας Κωνσταντίνος, συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος
  37. Σαββίδης Παναγιώτης, άνεργος, απόφοιτος του τμήματος διασωστών-πληρώματος ασθενοφόρου του ΙΕΚ Κατερίνης
  38. Σαρηγιαννίδης Κωνσταντίνος, παθολόγος στο Κέντρο Υγείας Κατερίνης, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης
  39. Σαλπιστής Νικόλαος, συνταξιούχος δικηγόρος, πρόεδρος του παραρτήματος Πιερίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
  40. Σιδηρόπουλος Αλέξανδρος, συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος
  41. Σκούφας Ιωάννης, συνταξιούχος κτηνοτρόφος, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση
  42. Σκούφας Κωνσταντίνος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, ιδιωτικός υπάλληλος
  43. Σουκάρας Στέφανος, φοιτητής τμήματος αλιείας και υδατοκαλλιεργειών Μεσολογγίου
  44. Στεφανίδης Κωνσταντίνος, αυτοαπασχολούμενος
  45. Τεκτονίδης Κωνσταντίνος, απόφοιτος τμήματος ιστορίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  46. Τερζοπούλου Αικατερίνη, συνταξιούχος ελεύθερη αυτοαπασχολούμενη
  47. Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, συνταξιούχος
  48. Τσακαλάκης Ανέστης, ιδιωτικός υπάλληλος, αγρότης, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης «ΔΗΜΗΤΡΑ»
  49. Τσακιρίδης Χαράλαμπος, συνταξιούχος
  50. Τσιάρας Αθανάσιος, ιδιωτικός υπάλληλος

 

Η ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε Πιερίας του ΚΚΕ, Αντώνη Παπδόπουλου και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Π.Ε. Πιερίας

Συνεχίζουμε από την επομένη των εκλογών όπως είχαμε υποσχεθεί στο λαό για 100% μαχητική-λαϊκή αντιπολίτευση. Κόντρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, που με τις προγραμματικές της δηλώσεις, αλλά και τη συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ προδιαγράφει νέα επίθεση σε όλα τα επίπεδα για το λαό. Αλλά και ενάντια στην υπεύθυνη αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που έδειξαν τις προθέσεις τους από την αρχή.

Με τη δύναμη που πήραμε από το ποσοστό των εκλογών, ριχνόμαστε στη μάχη για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση εργατικών-λαϊκών ανθρώπων στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σε αυτήν τη μάχη ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο οποίο συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Για να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές συμβούλους που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Πιερίας αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού κινήματος, απόμαχους της δουλειάς, αλλά και από επαγγελματίες και βιοπαλαιστές αγρότες:

  • Ευαγγελόπουλος Δημήτριος, ιδιωτικός υπάλληλος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
  • Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας, ιατρός-γαστρεντερολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης
  • Κουλαουζίδης Παναγιώτης, βιοκαλλιεργητής. Μέλος του ΔΣ του Συνεταιρισμού Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων «Κουκούλι», μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταχά «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΡΙΒΩΛΟΣ»
  • Κουρίτα Αικατερίνη, Δασκάλα.  Επί σειρά ετών Δημοτική Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Λιτοχώρου και μετέπειτα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου, Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πιερίας και μέλος του Ν.Τ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ.
  • Ναβροζίδου Χαρά, φιλόλογος, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης (μέλος ΟΓΕ)
  • Παπαγεωργίου Αρχοντία, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, εργαζόμενη στον επισιτισμό
  • Παπαδόπουλος Χαράλαμπος (Μπάμπης), φιλόλογος, μέλος του Ε.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»