Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης: Συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

185

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεδρίασε στις 20 Ιουλίου 2023 στην Κατερίνη, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου.

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Ασημίνα Στρίμπα, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην συνεδρίαση, αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον δικηγορικό κλάδο και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης και στο κτηματολογικό γραφείο Κατερίνης με τις χιλιάδες αμετάγραπτες πράξεις, την καθυστέρηση, πέραν της διετίας έκδοσης πιστοποιητικών, καθώς και την υποστελέχωσή τους. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη εργασιών συντήρησης του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης και την κατασκευή ράμπας, ώστε να γίνει εύκολα προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία.

Με αφορμή την πρώτη παρουσία του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης σε συνεδρίαση θεσμικού οργάνου του δικηγορικού σώματος, τέθηκαν σε γνώση του οι διαχρονικές θέσεις του δικηγορικού σώματος και οι πάγιες διεκδικήσεις του.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν την ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης, τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δικηγόρων, τη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων και των κτηματολογικών γραφείων της χώρας, τον θεσμό της Νομικής Βοήθειας για τους πολίτες με χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα, τον Δικαστικό «Καλλικράτη», τα προγράμματα ΕΣΠΑ, το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα, το λειτουργικό ζήτημα που έχει προκύψει με τα χαρτόσημα – μεγαρόσημα και άλλα πολλά.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.