Πύρινη κόλαση σε Κέρκυρα, Ρόδο, Αίγιο και Κάρυστο – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

2400

Ολονύχτια ήταν και η αποψινή μάχη με τις φλόγες με την Πυροσβεστική και τους κατοίκους να είναι σε συναγερμό σε Κέρκυρα, Ρόδο, Aίγιο και Κάρυστο, όπου οι φλόγες καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 64 ήταν οι νέες φωτιές που ξέσπασαν σε όλη την χώρα.

Αυτή την ώρα, τεράστια είναι η κινητοποίηση των αρχών στο νησί της Κέρκυρα καθώς τα πύρινα μέτωπα κινούνται ανεξέλεγκτα στο βόρειο τμήμα του νησιού με τις επιχειρήσεις τόσο της κατάσβεσης όσο και της εκκένωσης των οικισμών να βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, νέα εκκένωση τουριστών πραγματοποιείται αυτή την ώρα από την περιοχή Μπαρμάτι στο γήπεδο του Αγίου Μάρκου.

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ΕΛΑΣ αλλά και εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν την βοήθειά τους σε όσους καταφθάνουν.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στο Αίγιο με την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όσο περνούν οι ώρες.

Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής Τράπεζας Αχαΐας εστάλη μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται εκεί.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τράπεζα, εκκενώστε τώρα προς Ακράτα».

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, «υπάρχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο μέτωπο, για αυτό και εκκενώσαμε την κοινότητα, Τράπεζα, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κοντά στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου, ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν την φωτιά και να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές».

Την ίδια ώρα, ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς που καίει κοντά στο Ασκληπειό στη Νότια Ρόδο, παρά τις και ηρωϊκές προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών που δίνουν σκληρή μάχη με τις φλόγες για να το περιορίσουν.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, οι φλόγες του πύρινου μετώπου απειλούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα στο χωριό Ασκληπειό με τις δυνάμεις των πυροσβεστικών δυνάμεων να έχουν ριχτεί στην μάχη της κατάσβεσης. Ενεργά μέτωπα υπάρχουν επίσης στην περιοχή Απολλώνων και στην περιοχή των Λαέρμων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες η φωτιά πήρε και πάλι μεγάλες διαστάσεις τις βραδινές ώρες, καθώς υπήρξαν αναζωπυρώσεις από τα μέτωπα των προηγούμενων ημερών.

Εκτός από το μέτωπο του Ασκληπειού, υπάρχει και το μέτωπο που κατευθύνεται και απειλεί Μαλώνα και Μάσσαρι, όπου επίσης οι επίγειες δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη.

Η μάχη, σύμφωνα και με εκτιμήσεις αρμοδίων, θα διαρκέσει και τις επόμενες μέρες, αφού αναμένεται ότι θα υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες για το πώς ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο, καθώς συλλέγονται μαρτυρίες και υλικό.

Στην Κάρυστο υπάρχουν διάσπαρτα μέτωπα στα οποία επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με χωματουργικά μηχανήματα και πυροσβεστικά, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά που καίει την Εύβοια χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή κάποιες εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή αυτή την ώρα.

Yπενθυμίζεται ότι μήνυμα του 112 ήχησε για να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί του δήμου Καρύστου, Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστό. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, άπαντες θα πρέπει να κατευθυνθούν προς Κάρυστο για να μην κινδυνεύσουν.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε πως, «είναι πολύ περίεργο το ότι ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν οι εστίες και στα τρία μέτωπα τα οποία απέχουν μεταξύ τους 3 χιλιόμετρα», αφήνοντας υπόνοιες εμπρησμού.